google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πρωτότυπη έκθεση για το αλάτι στο Λαογραφικό Μουσείο

Πρωτότυπη έκθεση για το αλάτι στο Λαογραφικό Μουσείο

Η έκθεση ΄΄Αλάτι ο λευκός θησαυρός΄΄ στην Κυπαρισσία, 23 Ιουλίου με 9 Αυγούστου 2011.
Μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή έκθεση οργανώνεται στην Κυπαρισσία με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας.(www.kyparissiaoldtown.gr)
Αλάτι, ο λευκός θησαυρός είναι η καταπληκτική έκθεση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ιερή πόλη του Μεσολγγίου από το Κέντρο Λόγου και Τέχνης ‘’ΔΙΕΞΟΔΟΣ΄΄ με 8.500 χιλιάδες επισκέπτες με θέματα όπως το αλάτι στον κόσμο και την Ελλάδα, οι τρόποι παραγωγής του, η συμβολή του στη διατήρηση της ζωής του πλανήτη, η επίδρασή του στην παγκόσμια οικονομία, στην τέχνη, στο περιβάλλον και τον πολιτισμό. Αλάτια σε όλα τα χρώματα, μηχανήματα και παραδοσιακά εργαλεία, κατασκευές από αλάτι, καλλιτεχνικές αναπαραγωγές, ιστορικές φωτογραφίες και έγγραφα, πίνακες ζωγραφικής και μια μεγάλη συλλογή από αλατιέρες που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας είναι μερικά από τα εκθέματα που θα δει και θα απολαύσει ο επισκέπτης.
Με στόχο πάντα την προβολή της Παλιάς Πόλης και την προσέλκυση ντόπιων και ξένων να την επισκεφθούν, ανεβαίνοντας τα υπέροχα καλντερίμια της, το Πρόγραμμα και η πρόεδρός του Τζίμα Ιμιρζιάδη οργανώνουν την έκθεση για δεύτερη φορά, μετά την πρώτη παρουσίασή της στο Μεσολόγγι,στο Λαογραφικό Μουσείο ‘’Κωστής Παλαμάς» στη πλατεία του κάστρου. Για τον ίδιο λόγο και για να αναδείξουμε την αξία της Παλιάς Πόλης προσεγγίσαμε ένα μεγάλο αριθμό χορηγών οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν, συμφώνησαν για την ανάγκη αυτή και συμμαχώντας μαζί μας, συμβάλλουν ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει στην πραγματοποίηση της έκθεσης αυτής.
Στην αρχή εξασφαλίσαμε την παραχώρηση της έκθεσης εντελώς δωρεάν, με την ευγενική χορηγία του κυρίου Νίκου Κορδόση, ιδρυτή και προέδρου του Κέντρου Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ (www.diexodos.com.gr), που λειτουργεί στο Μεσολόγγι 10 χρόνια περίπου και ως ιδιωτικό Μουσείο.
Το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, το Αυγοτάραχο Τρικαλινός, η βιομηχανία άλατος Δαδακαρίδη από την Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών αλιέων Κυπαρισσίας, το κανάλι SUPER B της Πάτρας, η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ(ΟΡΤ) του Πύργου και το κανάλι BEST TV της Καλαμάτας θα υποστηρίξουν την προσπάθειά μας για την ανάδειξη της Κυπαρισσίας και της Παλιάς Πόλης.
Η πρόεδρος του Προγράμματος σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα γίνουν το Σάββατο στις 23 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ ακριβώς με την παρουσία του Δημάρχου και των αντιδημάρχων Κυπαρισσίας, του δημάρχου Μεσολογγίου, του προέδρου και ιδρυτή της ΔΙΕΞΟΔΟΥ κυρίου Ν.Κορδόση και της κυρίας Κορδόση , των χορηγών και πλήθους καλεσμένων.
Ένα μικρό πωλητήριο με αλάτια από όλο τον κόσμο και αντικείμενα από αλάτι θα λειτουργεί παράλληλα με την έκθεση χάρις στις χορηγίες για την ενίσχυση του έργου του Προγράμματος.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 24 Ιουλίου μέχρι και τις 9 Αυγούστου 11.00-13.00 και 19.00-23.00 με ελεύθερη είσοδο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη