google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κατα πλειοψηφία η εισήγηση για τον Προυπολογισμό του Δήμου

Κατα πλειοψηφία η εισήγηση για τον Προυπολογισμό του Δήμου

ΚΑΤΑ πλειοψηφία με επιμέρους θετική ψήφο για κωδικούς του Προυπολογισμού ολοκληρώθηκε η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας προς το Δ.Σ. Τριφυλίας για να λειτουργήσει ο Δήμος, καθώς ο Προυπολογισμός αγγίζει συνολικά το ποσό των 30,6 εκ. ευρώ ενώ ο κ. Γαλάνης ψήφισε θετικά στους θεσμοθετημένους πόρους και τα έξοδα προσωπικού και αρνητικά στα υπόλοιπα, ενώ ο κ. Μπακούρος παρών αιτιολογώντας την άποψή του.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γ. Σαμπαζιώτης τόνισε ότι "προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ισοσκελισμένο Προυπολογισμό με βάση τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου βασισμένος στο Τεχνικό πρόγραμμα και μπορούμε τα ποσά που αναφέρονται να τα τεκμηριώσουμε καθώς είναι ο πρώτος Προυπολογισμός του Δήμου με ελάχιστο χρόνο για την υλοποίησή του' παραδεχόμενος ότι "προτεραιότητα θα δοθεί στη πληρωμή οφειλών και στο να λειτουργήσει ο Προυπολογισμός ανάχωμα στις κατασχέσεις, οργανώνοντας πρώτον τις προμήθειες και δεύτερον να καλύψουμε τις ανάγκες της καθημερινότητας υλοποιώντας έργα ανάγκης" καταλήγοντας ότι 'είναι μια χρονιά Σόκ για τον νέο Καλλικρατικό Δήμο'.
Ο κ. Μπακούρος απο την αντιπολίτευση προόσθεσε ότι "ο Δήμος εμφανιζεται ανακόλουθος απο την αρχή λειτουργίας του που δεν διευθέτησε τα μεγέθη θεωρώντας ότι απο τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε η Απογραφή συντάσσουμε Προυπολογισμό χωρίς να γνωρίζουμε τις συμβαίνει στις Δημοτικές ενότητες και για αυτό δεν θα τον ψηφίσω επι της αρχής...' Ο κ. Γαλάνης ανέφερε ότι η Απογραφή όφειλε να ολοκληρωθεί χαρακτηρίζοντας τον Προυπολογισμό ως "υπέρμετρο, πλασματικό και αναποτελεσματικό" θέτοντας θέμα για τις οφειλές πρώην Δήμων αλλά και την συνολική εικόνα έργων που ολοκληρώνονται.
Ο κ. Θεόδ. Δεληγιάννης με τον κ .Μερκούρη διερωτήθηκαν που κόλλησε η Επιτροπή για να λάβουν την απάντηση απο την Οικονομική υπηρεσία ότι απομένει η καταγραφή των ακινήτων, ενώ ο κ. Μερκούρης είπε οτι θα δοθεί βάση στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου.
Η εκπρόσωπος της οικονομικής Υπηρεσίας κα Ντυμένου προέβη σε εισήγηση για το θέμα αναφερόμενη στις εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις, την ΚΑΠ, το ΕΣΠΑ, το υπόλοιπο χρήσης λέγοντας ότι το σύνολο οφειλών ανέρχεται στα 7,3 εκ. ευρώ ενώ μίλησε για πόρους του 'Θησέα' που έρχονται στο Δήμο για έργα που δημοπρατήθηκαν ως 25 Ιουνίου του 2010.
Μάλιστα ο κ. Σαμπαζιώτης επιβεβαίωσε ότι ήρθε η 1η ΣΑΤΑ με 272.000 ευρώ αλλά δεν επαρκεί, καταλήγοντας ότι ο Δήμος απο τις αρχές του 2011 εισέπραξε 9,8 εκ. ευρώ ως εόσδα μαζί με το Θησέα και υποσχέθηκε ειδική συνεδρίαση για την ανάλυση εσόδων ανά Δημοτική ενότητα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη