google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αφήνει το όνειρό του στους Μεσσήνιους ο καπετάν Βασίλης

Αφήνει το όνειρό του στους Μεσσήνιους ο καπετάν Βασίλης

AΠΕΒΙΩΣΕ τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 76 ετών, χάνοντας την μάχη από την επάρατο νόσο, ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές. Ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρίας Costamare και δημιουργός πολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στη γενέτειρά του Μεσσηνία.
Ο Καπετάν Βασίλης γεννήθηκε το 1935 στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Ήρθε στην Αθήνα το 1948, ξεκίνησε να εργάζεται και παράλληλα παρακολουθούσε νυχτερινό Γυμνάσιο το οποίο και τελείωσε το 1953. Την ίδια χρονιά μπαρκάρισε αμισθί ως εκπαιδευόμενος σε ένα μικρό πλοίο και ξεκίνησε τη ναυτική του σταδιοδρομία. Ανέβηκε όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας και το 1974 δημιούργησε την εταιρεία Costamare Shipping Company S.A. αγοράζοντας ένα μικρό παλιό πλοίο.
Η Costamare παραμένει σήμερα οικογενειακή επιχείρηση, διαχειρίζεται 46 πλοία κοντέινερς και είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία εμπορευματοφόρων πλοίων στον κόσμο, με όλα τα πλοία της να φέρουν την ελληνική σημαία.
Τα συλληπητήριά του για τον θάνατο του Βασίλη Κωνσταντακόπουλο απηύθυνε στην οικογένεια του εκλιπόντος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. "Πραγματικός δημιουργός ο Β. Κωνσταντακόπουλος, κατάφερε να ξεχωρίσει στη ναυτική οικογένεια. Δεμένος με τον τόπο του, προχώρησε τα τελευταία χρόνια, σε μια κολοσσιαία τουριστική επένδυση στην περιοχή της Πύλου. Δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις δουλειάς για τους συμπατριώτες μας και ανοίγοντας νέους δρόμους για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής", είπε, μεταξή άλλων, ο Α. Σαμαράς.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δήλωσε για το θάνατο του καπετάν Β. Κωνσταντακόπουλου: "Εκφράζω την θλίψη μου, την οδύνη μου και εκ μέρους του κόσμου της Καλαμάτας για την εκδημία του καπετάνιου μας, ο οποίος υπήρξε ο μεγαλύτερος ευεργέτης μάλιστα μακράν της Μεσσηνίας, πέρα από τη μεγάλη τουριστική επένδυση που αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο με την οποία έβαλε την Μεσσηνία στον τουριστικό χάρτη".
O Δημαρχος Τριφυλιας Κωστας Κολλιας δηλωσε σχετικα:''Η εκδημία του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για την χώρα μας.
Σε περιόδους βαθιάς οικονομικής και όχι μόνο κρίσης σαν και αυτή που διανύει η χώρα μας, γρηγορούσες πατριωτικές συνειδήσεις και φωτεινά δημιουργικά μυαλά, σαν αυτό του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη, ο τόπος μας τα είχε και συνεχίζει να τα έχει απόλυτη ανάγκη.
Ακόμη μεγαλύτερη είναι η απώλεια για τη Μεσσηνία και ειδικότερα για την Τριφυλία όπου βρίσκεται και η έδρα του δημιουργήματός του, της COSTA NAVARINO.
Για εμάς, για τους πολίτες της Τριφυλίας, το κενό που αφήνει η εκδημία του Καπετάν Βασίλη δε μπορεί να καλυφθεί.
Αντισταθμίζεται όμως από την αγάπη για τον τόπο, που ο ίδιος είχε εμπνεύσει στους επιγόνους του. Ο Δήμος και σύσσωμοι οι πολίτες της Τριφυλίας εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη αλλά και τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Η Δημοτική Αρχή θα παραστεί στην κηδεία του και στον καιρό τον δέοντα θα αποτίσει την πρέπουσα τιμή στη μνήμη του Καπετάνιου και ίσως μάλιστα σε χώρο του ίδιου του δημιουργήματός του.''
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου δήλωσε για τον θάνατο του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου: "Η απώλεια του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου μας θλίβει ιδιαίτερα. Έφυγε ένας υπέροχος Έλληνας, ένας ευπατρίδης, ένας άνθρωπος της εργασίας που αφιέρωσε την ζωή του στην προκοπή του τόπου του. Αποχαιρετούμε επίσης με μεγάλη οδύνη έναν συμπαραστάτη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον οποίο οφείλουμε πολλά. Εκ μέρους του πρυτανικού συμβουλίου κι εμού προσωπικά εκφράζουμε στην οικογένεια του καπετάν Βασίλη τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην μεγάλη αυτή δοκιμασία".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη