google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΖΩΔΙΑ: Αέρα? Φωτιά Γή ή Νερό?

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΖΩΔΙΑ: Αέρα? Φωτιά Γή ή Νερό?

 Όποιος νομίζει πως   ζώδιο και  ωροσκόπος (δηλαδή μήνας και ώρα γεννήσεως)  καθορίζουν το χαρακτήρα του , το μέλλον του και τις ερωτικές σχέσεις του,   ‘πετάει στα σύννεφα’. Κατά βάθος κανείς δεν πιστεύει σ’ αυτά.
 Δεν υπάρχουν τα 12 ζώδια, υπάρχουν άπειροι διαφορετικοί ανθρώπινοι χαρακτήρες.
 Η μόνη χρησιμότητα που έχει η αστρολογία είναι πως τα 12 ζώδια  χωρίζονται σε 4 ομάδες : σε ζώδια της   γης  - του  νερού  –  του     αέρα  –  της  φωτιάς.


  Όλοι ξέρουμε πως:  Παρθένος- Αιγόκερως και Ταύρος   είναι ζώδια της γης.
                                Λέων    -      Τοξότης    και      Κριός  είναι ζώδια της φωτιάς
                                Καρκίνος -   Σκορπιός  και     Ιχθείς    είναι ζώδια του αέρα
                         και  Δίδυμοι    -   Ζυγός       και   Υδροχόος      είναι του νερού.
  Στον ζωδιακό κύκλο έχουμε εναλλάξ τα 4 αυτά στοιχεία.


Για να βρούμε το αληθινό ‘ζώδιο’ ας ρωτήσουμε κάποιον, -και πρώτα τον εαυτό μας:
• --τι σου αρέσει πιο πολύ????    Να φυσάει αεράκι θαλασσινό?, να είσαι δίπλα σ ένα τζάκι?, να κάνεις μπάνιο στη θάλασσα ή στη μπανιέρα, ή σου αρέσει να περπατάς ξυπόλητος στη γη?
• -- τι  ταξείδι προτιμάς?: με αμάξι-σιδηρόδρομο, με καράβι ή με αεροπλάνο?
•--αν πήγαινες στο στρατό τι θα διάλεγες?: ναυτικό-αεροπορία- ή πεζικό?.
•--ποιά χρώματα σου αρέσουν πιο πολύ, ποιά λιγότερο?. (μπλέ είναι ουρανός και θάλασσα, πράσινη η στεριά, καφέ το χώμα,  κόκκινη η φωτιά)
•--ποιά φαγητά σου αρέσουν περισσότερο? Τα βραστά (νερό)? Τα ψητά (φωτιά)? Το μαγείρεμα σε ατμό? Ή τα ωμά ( γη)?    Τα ψάρια? ή  το κρέας?


   Όποιον και να ρωτήσεις τέτοιες και άλλες παρόμοιες ερωτήσεις, αμέσως θα σου απαντήσει με προθυμία τι απ αυτά του αρέσει πρώτο, τι δεύτερο κλπ, διότι όλα αυτά είναι καθημερινές απολαύσεις, είναι στοιχεία της ζωής και της φύσης.
   Μπορούμε να τους ρωτήσουμε να μας πουν και  σε τι βαθμό από το 1-10 τους αρέσουν, και να προσθέσουμε το άθροισμα, ώστε να δούμε πόσο ισορροπημένο και πολυτάλαντο είναι κάθε άτομο... Μερικοί φυσιολάτρες θα μας πουν πως τους αρέσουν και τα 4 στοιχεία της φύσης, ίσως με μικρή διαφορά. Οι παράξενοι και οι ‘καλλιτέχνες, θα πουν πως κάτι απ αυτά δεν τους αρέσει. Ωστόσο είναι φυσιολογικό να έχει κάποιος περισσότερη συμπάθεια σε ένα στοιχείο της φύσης.
  Εσύ αναγνώστη, - σύμφωνα με τα 4 στοιχεία-, τι ζώδιο είσαι?


Τα ζώδια είναι 24!
 Οι συνδυασμοί που μας δίνουν οι απαντήσεις τους, μας δίνουν και τους διάφορους χαρακτήρες των ανθρώπων. Αν απαντήσουν μόνο στο πρώτο και στο δεύτερο, τότε έχουμε 12 νέα ζώδια!!!   π.χ. εγώ είμαι φωτιά με νερό,  αυτός φωτιά με γη,  εσύ γη με αέρα.  Μοιάζει κάπως με το ζώδιο και τον ωροσκόπο που λέμε μέχρι σήμερα.
  Αλλά αν απαντήσουμε κατά σειρά και στα 4, τότε έχουμε για κάθε στοιχείο 6 κατηγορίες, 6 συνδυασμούς.  Δηλαδή  η φωτιά χωρίζεται σε 6 ‘ζώδια’, ο αέρας επίσης σε 6,  κλπ,  τελικώς τα νέα ζώδια είναι 4x6=24!!!
 Δεν υπάρχουν 12 είδη ζωδίων-ανθρώπων ,  αλλά  2 4   ε ί δ η    , δηλ. όσοι είναι οι συνδυασμοί των 4 βασικών στοιχείων της φύσης!!!!  Ο νέος αυτός τρόπος αναλύσεως του χαρακτήρα των ανθρώπων είναι πολύ πιο φυσιολογικός, πιο αληθινός, και πρόκειται να αντικαταστήσει τα μέχρι τώρα ‘ζώδια’…


η Ελλάδα τι ζώδιο είναι?
 Το μυστικό του πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας είναι πως έχει κι απ τα 4 ‘ζώδια’, κι απ τα τέσσερα στοιχεία. Έχει πολύ θάλασσα, είναι πρώτη στη ναυτιλία. Έχει ποτάμια, πηγές και λίμνες. Έχει πολύ ουρανό, πολύ αεράκι και αιολική ενέργεια. Έχει ορεινά και πεδινά μέρη, χιλιάδες χωριά και χιλιάδες νησιά. Έχει την πιο πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Και τέλος, έχει πολλή ‘φωτιά’, πολλή ενέργεια, πολύ ήλιο.  Έχει και τα 4 σε ποσότητα, σε καλή ποιότητα, και σε ισορροπία.
 Όπως η Ελλάδα  δεν έχει κανένα ιδιαίτερο ‘ζώδιο’, έτσι και κανένας Έλληνας  δεν έχει ζώδιο. Άσε τα ζώδια για άλλους λαούς , που τους λείπει ο πολυπολιτισμός.


Τα 4 ζώδια είναι 1,  έτσι λέει και ο Ηράκλειτος!!!          
Το κάθε ένα από τα 4 στοιχεία  εμπεριέχει και τα άλλα 3.  
--Τα στερεά έχουν μέσα τους και λίγη υγρασία, και λίγο  αέρα και μια θερμοκρασία.
--Η άμμος είναι στερεό, αλλά συμπεριφέρεται σαν ρευστό-‘υγρό’, και φαίνεται αυτό στις κλεψύδρες που λειτουργούν με άμμο.
--Η υδρόγειος έχει 70% νερό, 30% στεριά, γύρω-γύρω ατμόσφαιρα, και ζει από το πυρ του ήλιου. Ο ήλιος, είναι γεμάτος με αέριο υδρογόνου, που καίγεται και δίνει την τρομερή του ενέργεια. --Ο ανθρώπινος οργανισμός ενώ είναι ‘γη’ και θα γίνει ‘χώμα’, όμως περιέχει 70% νερό, το οποίο αποτελείται  από 2 αέρια, υδρογόνο και οξυγόνο.
--Τα 4 στοιχεία μοιάζουν να είναι αντίθετα.-Η φωτιά ανάβει με τον αέρα, αλλά τη σβήνει το νερό γιατί την ψυχραίνει, και η σκόνη- γή  γιατί της παίρνει τον αέρα.
--Τα 4 στοιχεία έχουν ανάγκη το ένα το άλλο. Τα φυτά και τα ζώα, είναι …στερεά, μα για να ζήσουν θέλουν  νερό- αέρα και ήλιο.


--Τα 4 στοιχεία αλλάζουν συνεχώς το ένα στα άλλα. Ο αέρας όταν κρυώσει υγροποιείται. Το νερό όταν φτάσει στο ‘μηδέν’ στερεοποιείται και γίνεται πάγος, κι όταν φτάσει στους 100 βαθμούς γίνεται ατμός.
Ο φιλόσοφος Η ρ ά κ λ ε ι τ ο ς.  θεωρεί πως η αλλαγή του ενός στο άλλο γίνεται μέσω της ‘φωτιάς’, με την έννοια της μεταβολής.
Ζῇ πῦρ τόν γῆς θάνατον καί ἀήρ ζῇ τόν πυρός θάνατον, ὕδωρ ζῇ τόν ἀέρος θάνατον,γῆ τόν ὕδατος. Τά ψυχρά θέρεται,θερμόν ψύχεται, ὑγρόν αὐαίνεται, καρφαλέον νοτίζεται.
 Η φωτιά ‘ζει’ όταν καίγεται κάτι στερεό, η φωτιά καίει τον αέρα, ο αέρας ‘πεθαίνει’ και γίνεται νερό, η γη παίρνει ζωή από το νερό της βροχής. Τα ψυχρά θερμαίνονται, το θερμό ψύχεται, το υγρό ξεραίνεται, το ξηρό νοτίζεται. Απίστευτο που και σήμερα, 26 αιώνες μετά,  λέμε τις ίδιες λέξεις, ειδικά το ‘νοτίζεται’ που είναι καθημερινή λαϊκή λέξη.


------------- Όπως τα 4 στοιχεία μοιάζουν αντίθετα αλλά δεν είναι, αντιθέτως το ένα εμπεριέχει τα άλλο, και το ένα μετατρέπεται στο άλλο, έτσι και δεν υπάρχουν ούτε 12, ούτε και 4 ζώδια. Οι χαρακτήρες των ανθρώπων μοιάζουν πάρα πολύ, και διαρκώς αλλάζουν. Μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο, εμπλουτίζοντας το ‘ζώδιό’ μας με στοιχεία από τα άλλα… Αυτός είναι ένας απ τους σκοπούς της ζωής.


Γίνε όποιο ‘ζώδιο’ θέλεις
--Τα νέα αυτά 24  ‘ζώδια’ δεν είναι σαν τα άλλα που τα κουβαλάς μια ζωή και δεν μπορείς να ξεφύγεις.  Μπορούμε να μυηθούμε στα μυστήρια της φωτιάς, να κάνουμε ακόμα και πυροβασία. Ας νικήσουμε την υδροφοβία, το υγρό στοιχείο θεραπεύει πολλές παθήσεις, υπάρχουν εκατοντάδες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα. Ας μάθουμε τα μυστήρια των ανέμων και των αρωμάτων… Το περπάτημα χωρίς παπούτσια στην άμμο και στο χώμα είναι θεραπευτικό, μας γειώνει.  
  Θα μπορούσαμε να πούμε πως το παρόν άρθρο είναι απλώς ένα μικρό λιθαράκι για την επιστροφή  στη φύση, στον αέρα, στο νερό, στη φωτιά, στη γη….


12 θεοί αντί για ζώδια!!!
Υπάρχει και μια άλλη ερώτηση για να κατατάξουμε τους ανθρώπους. Τους ρωτάμε:
-- ποιός θεός απ τους 12 σε εκφράζει περισσότερο?  
--με ποιά σειρά λατρεύεις  τους 12 θεούς?
 Όλοι οι  αρχαίοι ήξεραν ακριβώς να  απαντήσουν σε αυτήν την ερώτηση, κάθε ένας είχε τον προστάτη θεό του και κάθε πόλις τον πολιούχο θεό της. Είναι  όπως περίπου και οι άγιοι σήμερα, κάθε ένας έχει το όνομα ενός αγίου και κάθε πόλη έχει έναν άγιο προστάτη. Όμως οι άγιοι ήταν κάποτε άνθρωποι, οι περισσότεροι ήταν πράγματι καλοί άνθρωποι. Όμως οι 12 θεοί δεν ήταν,  ούτε είναι άνθρωποι, είναι αφηρημένες έννοιες, είναι ‘ενέργειες’. Είναι λάθος που έχουμε θεοποιήσει τους ανθρώπους, είναι ασέβεια προς τους θεούς. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας ήτανε πιο πιστοί από μας , πιο θρήσκοι, γι αυτό και αντί για ‘ζώδια’  πίστευαν σε θεούς…
 
Μοντέρνα έρευνα για τα ζώδια
Για να ξεμπλέξουμε μια και καλή με τα ζώδια, αρκεί μια απλή έρευνα.
Ας πάρουμε ένα τυχαίο δείγμα π.χ. 1200 ανθρώπων, 100 από κάθε ζώδιο, και τους ρωτάμε το επάγγελμά τους, και άλλα στοιχεία απ τη ζωή τους. Το φυσιολογικό είναι να υπάρχουν απ΄ όλα τα επαγγέλματα σε κάθε ζώδιο, απ όλες τις κατηγορίες ανθρώπων, κλπ.  Αν –όμως- δούμε πως σε κάποιο ζώδιο υπάρχουν παρόμοιοι τύποι ανθρώπων, τότε –ίσως- ισχύουν –λίγο- τα ζώδια…
 Ας γίνει μια τέτοια έρευνα με επιστημονικό τρόπο. Είναι μια ωραία καινοτόμος ιδέα ώστε να μάθουμε κατά πόσο ισχύουν τα ζώδια….


 Μοντέρνα προξενήτρα!!!
Μπορούμε επίσης να κάνουμε μια παράλληλη έρευνα, σύμφωνα με την παραπάνω θεωρία των 4 στοιχείων. Τους ρωτάμε να μας πουν τη σχέση τους με τη φωτιά, νερό, γη, αέρα, και τους φέρνουμε σε γνωριμία. Εκεί θα δούμε κάτι παράξενο: όσο αφορά την συντροφικότητα ίσως να ταιριάζουν άνθρωποι με παρόμοιες απόψεις. Αλλά στα ερωτικά θέματα συμβαίνει το αντίθετο: οι πιο πολλοί έλκονται από κάτι αντίθετο, έως και εντελώς αντίθετο. Να γιατί δεν ισχύουν τα ζώδια….
                ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
υποσημείωση:
1. Το ότι δεν ισχύουν τα ζώδια φαίνεται αν δούμε πως υπάρχει μιά ακόμα πιο ανόητη αστρολογία, το κινέζικο ωροσκόπιο. Χρονιά του φιδιού, του δράκου, του σκύλου, της κατσούλας ,κλπ. Δηλαδή όσοι γεννήθηκαν τον ίδιο χρόνο είναι όλοι ίδιοι?


2. Παρατηρούμε πως και τα 4 στοιχεία της φύσης έχουν αρχαιοελληνικά ονόματα, και έχουν γίνει πλέον παγκόσμια! Πυρ>fire, ύδωρ>water, αήρ >air ,  λάνδη >land.


3. Eκτός  από τα 4 στοιχεία, -ή αλλιώς τις 4 ‘ουσίες’-, υπάρχει και μια 5η ουσία, η λεγόμενη πεμπτουσία, ο  αιθέρας, που είναι κάτι σαν ενέργεια, σαν λίγο απ όλα τα 4.

4.  Η αρχαία ελληνική παροιμία πυρ - γυνή και θάλασσα, θέλει να μας πει πως η γυναίκα έχει στοιχεία κι από τα δύο αντίθετα: πυρ και νερό. Η παροιμία αυτή όμως και την πρακτική εφαρμογή της. Αν είναι καλοκαίρι, ανάβεις φωτιά στην άμμο και κάνεις έρωτα εκεί που σκάει το κύμα . Ή διαμορφώνεις το σαλόνι σου με εσωτερική μικρή ‘πισίνα’ και δίπλα τζάκι, όπως ήταν τα ‘πλούσια’ σπίτια των αρχαίων…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη