ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η ΕΛΛΑΔΑ που γέννησε πολιτισμό στερεί τα παιδιά από μουσική παιδεία όπως τονίζουν σε επιστολή τους γονείς μαθητών από Κυπαρισσία που φοιτούν στο Μουσικό σχολείο Καλαμάτας καθώς διακόπηκε το πρόγραμμα μεταφοράς τους. Δικαιολογημένα η επιστολή τους πρέπει να απασχολήσει τους αρμόδιους και τους βουλευτές που σε άλλα θέματα είναι λαλίστατοι.
Οι γονείς επισημαίνουν ότι "Είμαστε αγανακτισμένοι γονείς τριών μαθητών από την Κυπαρισσία που βρίσκονται σε «ομηρία». Το σχολικό Έτος 2014-2015 κλήθηκαν να δώσουν εξετάσεις για να φοιτήσουν στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.
Αφού φοίτησαν κανονικά την περυσινή χρονιά χωρίς προβλήματα και με εγκεκριμένη την μεταφορά τους, φέτος εγγράφηκαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, όμως δυστυχώς άργησε πολύ να εγκριθεί η μεταφορά τους. Όταν αισίως εγκρίθηκε το Νοέμβριο , τότε μετά από 3 ημέρες διεκόπη η μεταφορά τους στο σχολείο γιατί μας είπαν πως ερμήνευσαν λάθος το νόμο και ότι δεν γίνονται μεταφορές άνω των 20 χιλιομέτρων. Που είναι η ΙΣΟΝΟΜΙΑ; Τα παιδιά μας δεν δικαιούνται ίσης μεταχείρισης με τα υπόλοιπα παιδιά της Ελλάδας; Γνωρίζουμε ότι σε διπλανό νομό (Κόρινθος) οι μεταφορές εκτελούνται κανονικά. Ξεχάσατε ότι τα Μουσικά Σχολεία είναι ΕΙΔΙΚΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; Ζητούμε άμεση λύση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς" . Tην επιστολή υπογράφουν οι γονείς Κτενάς Κωνσταντίνος, Νικίτα Αλεξανδρίνα
Share on Google Plus

About kyparissiotis