google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο Μ.Ε.Σ.Κ. , Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΗΣ ΦΟΡΕΣΙΑ ΣΤΟ 400 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ CID/UNESCO

Ο Μ.Ε.Σ.Κ. , Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΗΣ ΦΟΡΕΣΙΑ ΣΤΟ 400 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ CID/UNESCO


O M.E.Σ.Κ ( Μορφωτικός , Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας)  για πολλά χρόνια μέλος του CID,
(Διεθνούς Συμβουλίου χορού),λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την έρευνα του χορού στην Αθήνα , από 1 έως 5 Ιουλίου 2015.
     Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός στο χώρο της μελέτης του χορού ,( 400 ειδικοί από 40 χώρες των 5 Ηπείρων) , όπου παρουσιάζονται πρωτοποριακές εργασίες σ’ ένα μεγάλο κοινό ερευνητών, κριτικών, χορογράφων, δασκάλων χορού και διοργανωτών. Διενεργείται με διεθνείς προδιαγραφές και είναι αυστηρά μη κερδοσκοπικό.
     Διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού , CID,( τμήματα Αθηνών & Πειραιώς), το Χοροθέατρο Δόρα Στράτου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Δήμου Αθηναίων και της Εθνικής Επιτροπής UNESCO .
    Στο συνέδριο αυτό θα αναδειχθούν (με τη μορφή Διάλεξης- Παρουσίασης) η Κυπαρισσία και ο σύλλογός μας,  καθώς   επίσης θα τονιστούν οι ωφέλειες για τους εφήβους μέσα από την ενασχόλησή τους με θέματα παράδοσης, όπως η έρευνα για το γυναικείο κοστούμι  παλαιότερου και νεότερου τύπου της Κυπαρισσίας.
    Η διάλεξη –παρουσίαση αυτή βασίστηκε στη διετή έρευνα που εκπονήθηκε και συντονίστηκε από την κ. Δρούλια Κατερίνα, καθηγήτρια ΠΕ 0201 του ΓΕΛ Κυπαρισσίας και Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ. του Μ.Ε.Σ.Κ. , με την ενεργό συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, ένα μέρος των οποίων είναι μέλη των χορευτικών ομάδων του συλλόγου μας: Παναγοπούλου Μ. Παπαγιάννης Γ. Παπαθεοδωροπούλου Μ.
Φρέσκος Χ. Παναγιωτοπούλου Θ. Γουζέα Ι.  Μπούρας Α. Σεκλός Σ. Μπακούρου Δ.  Μαρπίνη Ι. Χήναρη Δ.  Λαμπροπούλου Π. Λόλα Ε. Αντωνοπούλου Α. Ζουμπούλη Ε .Κλεφτάκης Δ. Αδαμόπουλος Γ.
    Ο τίτλος της διάλεξης – παρουσίασης είναι : « ALONG THE PATHS OF TRADITION: TO THE BENEFIT OF OUR YOUTH» , « ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ: ΩΦΕΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ». Την επιμέλεια του κειμένου  στην Αγγλική Γλώσσα  έχει  η  κ. Μαρία Πέππα, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας  και μέλος του Μ.Ε.Σ.Κ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη