google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η πιό ζεστή θάλασσα είναι τον Σεπτέμβρη!!.

Η πιό ζεστή θάλασσα είναι τον Σεπτέμβρη!!.

Πότε  είναι  η ιδανική θερμοκρασία στεριάς και θάλασσας?  Τον Σεπτέμβρη!
Διότι  τότε δεν υπάρχει καύσωνας , όπως κατά τον Ιούλιο Αύγουστο, ενώ η θάλασσα έχει τη μεγαλύτερη θερμοκρασία όλου του χρόνου !!!.
Η  θ ά λ α σ σ α    είναι σαν τη  γ υ ν α ί κ α .  Αργεί να ‘ζεσταθεί’, αλλά αν ‘κρυώσει’, το κάνει γρήγορα…   
● --Ιανουάριο-Φεβρουάριο-Μάρτιο  έχει την χαμηλότερη μέση θερμοκρασία,   περίπου 15 βαθμούς. Μετά αρχίζει και ανεβαίνει σταδιακά, 1-1,5 βαθμό το μήνα:
● -- Απρίλιο 17, Μάιο 18-19, Ιούνιο 20-21, Ιούλιο 22-23, Αύγουστο 24, τέλη Αυγούστου έως μέσα Σεπτέμβρη   φτάνει τους 25  βαθμούς!!  Μετά αρχίζει να κρυώνει κάπως απότομα,  2,5 – 3  βαθμούς το μήνα:
● --Οκτώβριος 23, Νοέμβριος 20, Δεκέμβριος 17.  

Σημείωση --η θερμοκρασία της θάλασσας ανεβαίνει, επίσης, αν είναι ρηχά τα νερά, και ανάλογα με τα θαλάσσια ρεύματα και την περιοχή. Οι πιο ζεστές θάλασσες είναι στα Νότια, και ιδίως στο Νότιο Ιόνιο, Νότια της Ρόδου, και Νότια της Κρήτης.

                      Ο πιο ωραίος μήνας είναι ο Σεπτέμβρης!...
 Είναι ο δίδυμος αδελφός του Αυγούστου, ο Αύγουστος 2 !!  
Δεν είναι μελαγχολικός όπως μερικοί βλάκες νομίζουν. Και κακώς αρχίζουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη, και είναι κρίμα που παίρνουν όλοι μαζί άδεια τον Αύγουστο , και μετά τις 15 αρχίζουν να μαζεύονται  στις πόλεις.
 Πρέπει να παραταθεί το καλοκαίρι ένα μήνα ακόμα, και να αρχίζουν τα σχολεία 1 Οκτωβρίου. Ας παραταθεί το σχολικό έτος έως μέσα Ιουνίου, και ας έχουμε  3 μήνες διακοπές, στα όμορφα χωριά και νησιά της Ελλάδας.
 Οι μαθητές ας διαβάζουν τα βιβλία τους και το καλοκαίρι…
● --Ο  Σεπτέμβρης, εκτός από το ωραιότερο κλίμα, έχει και τις καλύτερες τροφές και όλα τα φρούτα (και ωριμάζει και η κάνναβη) .  Είναι ο τρυγητής, ο μήνας που τα αρχαία χρόνια είχαν πολλές γιορτές,  τα Διονύσια .   
 Ο λαός τα  λέει όλα αυτά με λίγα λόγια:  Αύγουστε, καλέ μου μήνα, νάσουν δυό φορές το χρόνο        antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

υποσημείωση:  
1. ---Η πρόταση για να αρχίζουν τα σχολεία 1 Οκτώβρη, και να έχουμε 3-4 μήνες διακοπές για όλους, συνδυάζεται άριστα με το γενικότερο πρόγραμμα ολοχρόνιου τουρισμού για Έλληνες και ξένους, κάτι που θα φέρει πολύ χρήμα στη χώρα.
2. --Παρατηρούμε πως η πιο θερμή θάλασσα  κρατάει 1 μήνα, ενώ η πιο κρύα θάλασσα κρατάει 3 μήνες: Γενάρη Φλεβάρη-Μάρτη. Παρατηρούμε επίσης, πως η θάλασσα θέλει  7 μήνες για να ζεσταθεί, αλλά κρυώνει μέσα σε 3. Έτσι, συνολικά  έχουμε 5 μήνες με κρύα θάλασσα, και 7 με ζεστή, όπου μπορούμε άνετα να κάνουμε μπάνιο. Είναι ένα θαύμα της φύσης, το καλοκαίρι να είναι μεγαλύτερο απ το χειμώνα…

3. -- Ένα άλλο θαύμα της φύσης είναι πως η θερμοκρασία της θάλασσας μας δείχνει το σωστό ημερολόγιο!!!. Στις 23 Αυγούστου έως 23 Σεπτεμβρίου έχουμε την πιο ζεστή θάλασσα, τότε  που έχουμε το ζώδιο  της Παρθένου.  Οι μήνες πρέπει να αλλάζουν όπως τα ζώδια, πρέπει να ακολουθούν τις  ισημερίες και τα ηλιοστάσια. Έτσι άλλαζαν τα αρχαία χρόνια. Ο καλύτερος μήνας στα αρχαία χρόνια ήταν ο 9ος , όχι ο 8ος όπως σήμερα.     

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη