google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΚΑΠ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΚΑΠ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΜΕ καυτά θέματα απασχολήθηκε το Δ.Σ. Τριφυλίας στην συνεδρίαση του Αυγούστου.
EKTOΣ ημερήσιας διάταξης ο κ. Σωτηρόπουλος ζήτησε από το Σώμα να τεθεί ψήφισμα για το θέμα της πώλησης της αγροτικής τράπεζας που προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ ο κ. Κουκούμης έθεσε το θέμα έλλειψης αγροτικού γιατρού στο Πύργο Τριφυλίας ζητώντας ευαισθητοποίηση για το χώρο της υγείας.
Ο κ. Σωτηρόπουλος επανέφερε το θέμα των εγκαινιών του βιολογικού αναφέροντας ότι εκφράστηκαν παράπονα από πολιτικούς παράγοντες όπως ο κ.Κουσελάς, ενώ έθεσε θέμα για τους απλήρωτους προέδρους των χωριών που δεν μπορούν να διαχειριστούν θέματα καθημερινότητας, ενώ υπάρχουν καταγγελίες εκ μέρους τους για να βοηθήσουν τη περιοχή τους με μηχανήματα του Δήμου, λέγοντας ότι «δίνεται η εικόνα ενός ξεχαρβαλωμένου Δήμου καθώς όλοι τους είναι έτοιμοι να παραιτηθούν» θέτοντας ερωτήματα για το μέλλον ζητώντας αλλαγή νοοτροπίας. Για το θέμα των προσκλήσεων ο κ. Σαμπαζιώτηη=ς εξήγησε ότι εστάλησαν e-mail σε πολιτικά προσωπα, ενώ στη συνέχεια ο κ. Κουκούμης έθεσε θέμα για το σχέδιο πόλης του Κοπανακίου. Είπε μάλιστα ότι ο φάκελος του έργου χάθηκε για μήνες και κωλυσιέργησε για καιρός σε υπηρεσίες καταλογίζοντας αδιαφορία πολιτικής βούλησης ζητώντας εξηγήσεις για το θέμα, ενώ μίλησε για το ΦΟΣΔΑ που συνεδρίασε στη Τρίπολη για τα σκουπίδια προσθέτοντας ότι πρέπει να μάθουμε αν η επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας έχει καταλήξει σε κάποια θέση για την χωροθέτηση. Επίσης έθεσε το θέμα των εφημεριών στα νοσοκομεία θέτοντας αντιρρήσεις για πιθανή κατάργηση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας ζητώντας άμεση αντίδραση σε συλλογικό επίπεδο. Για το θέμα αυτό ο κ. Κατσαργύρης ζήτησε να μεταβεί επιτροπή τη Παρασκευή στον υπουργό Υγείας θέτοντας τις προτάσεις του Δήμου, ενώ επανέφερε εκ νέου το θέμα των σκουπιδιών καθώς πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στο τελικό στάδιο. Επίσης εστίασε στο θέμα του βιολογικού ζητώντας να ενημερωθεί το Δ.Σ. για τις μετέπειτα ενέργειες λειτουργίας του έργου μόλις αποχωρήσει η εταιρία κατασκευής. Ο κ. Δεληγιάννης μίλησε για το πρόβλημα ύδρευσης στους Γαργαλιάνους λέγοντας ότι ο κόσμος υποφέρει καθημερινά ζητώντας για τελευταία φορά να λυθεί το ζήτημα με άμεση τεχνική παρέμβαση καθώς «το νερό είναι καθαρό και πρέπει να αξιοποιηθεί». Ο κ. Κανελλόπουλος μίλησε για το νοσοκομείο και την κατάληψη της πλατείας του Καλονερού χωρίς άδεια από το δήμο.
ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
Για τα θέματα που τέθηκαν ο Δήμαρχος κ .Κόλλιας τόνισε ότι «με νέους εργάτες καθαριότητας που πήραμε όσο έχουμε πετρέλαιο θα κάνουμε παρεμβάσεις ενώ η κατάσταση στους ΟΤΑ πλέον χειροτερεύει καθώς η ΚΑΠ του Αυγούστου αναμένεται να είναι μειωμένη κατά 30% με τις προοπτικές να είναι εξαιρετικά δυσοίωνες και για αυτό διεξάγεται έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου καθώς η εισήγηση μιλά ξεκάθαρα για στάση πληρωμών στους Δήμους ενώ ζητήθηκε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό» για να προσθέσει ότι «σε τηλεφωνική επικοιωνία με τον υπουργό Εσωτερικών απάντησε ότι δεν έχουν να πληρώσουν προνοιακά επιδόματα και φοβόμαστε ότι δεν θα είμαστε σε θέση να πληρώσουμε εργαζόμενους, οι πιέσεις προς την κυβέρνηση είναι δεδομένη οπότε απαιτείται αυτοσυγκράτηση ενώ κάτω από την δραματική κατάσταση αντιμετωπίζουμε με κατανόηση αλλά και με δυσκολία όλα τα οικονομικά ζητήματα που τίθενται για το Δήμο και δυσκολευόμαστε να κάνουμε προμήθειες καθώς οι συνθήκες αγοράς έχουν αλλάξει». Εξήγησε ότι «καταβάλλεται προσπάθεια του Δήμου για βεβαιωμένες οφειλές ώστε να συγκεντρωθούν έσοδα ωστόσο στη λογική των εσόδων θα επιμείνουμε πιο δυναμικά καθώς το βάρος των υποχρεώσεων είναι μεγάλη και ο δήμος δεν μπορεί να αντέξει».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη