google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παραδίδεται το κτίριο του νέου Λυκείου Φιλαιτρών

Παραδίδεται το κτίριο του νέου Λυκείου Φιλαιτρών

Η διοικητική παραλαβή του νέου Λυκείου Φιλιατρών θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα καθώς το έργο ήδη ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμο από τη νέα σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, να δεχθεί τους πρώτους μαθητές στις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τάξεις του.
Το νέο κτήριο διαθέτει 14 αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία καθηγητών, ανεξάρτητες τουαλέτες για μαθητές και καθηγητές, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κλιματιζόμενη, αίθουσα συσκέψεων, αρκετούς βοηθητικούς χώρους αλλά και γήπεδο μπάσκετ ολυμπιακών διαστάσεων, ενώ μετά τις πολλές αντιδράσεις αντικαταστάθηκαν και τα αρχικά κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί δίνοντας την θέση τους σε πιο παραδοσιακά.
Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας μιλώντας για αυτό το σημαντικό έργο τόνισε:
«Την Δευτέρα -εκτός απροόπτου- γίνεται η διοικητική παραλαβή προς χρήση του νεότευκτου Λυκείου Φιλιατρών, καθώς οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Το όλο έργο έχει ξεκινήσει προ πολλών ετών και είχε μείνει ημιτελές στα σκυροδέματα, έτσι χρειάστηκε η χρηματοδότηση ολοκλήρωσης που έγινε μέσα από το ΕΣΠΑ.
Κατά την διάρκεια των εργασιών έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις πέρα της αρχικής μελέτης, με πιο σημαντικές την αντικατάσταση των αρχικών κιγκλιδωμάτων, των ακαλαίσθητων και αταίριαστων με το περιβάλλον, με παραδοσιακά κάγκελα που ήταν απαίτηση των παραγόντων των Φιλιατρών και του Δήμου Τριφυλίας. Για το θέμα αυτό είχα κάνει προσωπικές παρεμβάσεις και υπήρξε και η θετική συμβολή του περιφερειάρχη κ. Τατούλη. Έτσι προχωρήσαμε στις αλλαγές χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις. filiatranet

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη