google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παντριφυλιακή κινητοποίηση την Τρίτη για το Νοσοκομείο- Προφορικές μόνο οι διαβεβαιώσεις των πολιτικών

Παντριφυλιακή κινητοποίηση την Τρίτη για το Νοσοκομείο- Προφορικές μόνο οι διαβεβαιώσεις των πολιτικών

ΔΕΝ υποχωρούν στις διαβεβαιώσεις των πολιτικών παραγόντων της χώρας οι κάτοικοι της Τριφυλίας και απαντούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την οποία επικύρωσε η διευρυμένη Συντονισμένη Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας εκδηλώνοντας την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο που καταργεί το νομικό πρόσωπο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και το ενοποιεί χωρίς δικαιολογία με το νομικό πρόσωπο του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Στην συνεδρίαση χαρακτηρίστηκαν ως έωλες οι προφορικές δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου προς τους βουλευτές της Μεσσηνίας ότι δεν υπάρχει σκέψη για αλλαγή της νομικής μορφής το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και είναι απορίας άξιον διότι στο νέο επαναδιατυπωμένο νομοσχέδιο δεν έχει τροποποιηθεί η το άρθρο 2 του νομοσχεδίου που αναφέρεται στην κατάργηση νομικών προσώπων..
Μάλιστα σε συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους διοικητές τον νοσοκομείων στην Αθήνα εξέφρασε την γνώμη ότι το κατεπείγον νομοσχέδιο αποτελεί δέσμευση του μνημονίου 2 με χρονικό ορίζοντα ψήφισης την ερχόμενη Τετάρτη. Οπότε η Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου αποφάσισε ομόφωνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στο νοσοκομείο με Παντριφυλιακό χαρακτήρα καθώς και κοινή υπογραφή νέου ψηφίσματος προς την κυβέρνηση και τους πολιτικούς. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ενημέρωσε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αυτά που θα αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Τριφυλίας. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας επικοινώνησε εκ νέου κ με τον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Μπαρτζόπουλο ο οποίος επέμεινε στις προφορικές οτυ δεσμεύσεις παραπέμποντας στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου που προφασίστηκε στους Μεσσήνιους βουλευτές, ότι δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη