google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συμβασιούχοι του Δήμου με προσωρινή λύση στα εκτός θέματα συνεδρίασης του Δ.Σ.

Συμβασιούχοι του Δήμου με προσωρινή λύση στα εκτός θέματα συνεδρίασης του Δ.Σ.

ΤΟ θέμα των συμβασιούχων του Δήμου μέχρι την λήξη της σύμβασής τους απασχόλησε έντονα σε εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτησης το Δ.Σ. Τριφυλίας.
ΕΚΤΟΣ ημερησίας ο κ. Κουκούμης έθεσε θέμα για το Συμβούλιο Μεταναστών όπου ο Δήμαρχος Τριφυλίας επιβεβαίωσε ότι θα συγκροτηθεί 3μελής επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί με το γνωστικό αντικείμενο που περιγράφεται στο ‘Καλλικράτη’. Ο Αντιδήμαρχος κ. Μερκούρης ζήτησε να σταλεί πρόταση στο υπουργείο ώστε το 1ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας να λειτουργήσει ως Ολοήμερο Νηπιαγωγείο, θέση η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ο κ. Κουκούμης έθιξε το θέμα των συμβασιούχων λέγοντας ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Δήμου που λόγω του θέρους είναι αυξημένες λέγοντας ότι η εγκύκλιος του υπουργείου ήταν ξεκάθαρη για την παράταση των συμβάσεων, ώστε να κρατηθούν συνειδητά στο Δήμο θεωρώντας ότι είναι θύματα ομηρίας στο Δήμο καταδικάζοντας το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει για το θέμα αυτό ζητώντας μόνιμες θέσεις με σταθερό προσωπικό. Ο κ. Σωτηρόπουλος έθεσε θέμα για τη καθαριότητα για να εξηγήσει ο κ. Κόλλιας ότι οι συμβασιούχοι είναι 91 άτομα. Μάλιστα τόνισε ότι στις 3 συγκεντρώσεις με τους υπαλλήλους τέθηκαν οι εναλλακτικές λύσεις επιλέγοντας την πρόταση να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να διεκδικηθεί η παράταση των συμβάσεων που υπέγραψε ο Δήμος κάνοντας νομικές ενέργειες προς το υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να τροποποιηθεί η απόφαση του υπουργείου ώστε να μην ανατραπεί το περιεχόμενό της ώστε να μην οδηγηθούν σε απόλυση με σκοπό την συμπλήρωση 18 μηνών όπως έλεγε η υπουργική απόφαση. Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με λευκό Κουκούμη.
Εκτός ημερησίας εγκρίθηκε η πρόταση για την αποχέτευση του Κοπανακίου σχετικά με την ένταξη δικτύων της περιοχής σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΠΕΠ Πελοπόννήσου με ημερομηνία υποβολής ως 30/6 ώστε να ενταχθεί ο υπόλοιπος οικισμός στο έργο με κόστος 1 εκ. Ευρώ καθώς υπάρχει μελέτη έτοιμη για το 65% του έργου που εκκίνησε στο Κοπανάκι. Η εισήγηση του κ Τσίγγανου εγκρίθηκε ομόφωνα με εξουσιοδότηση του Δημάρχου για υπογραφή του συμφωνητικού.
Για το Συμβούλιο ένταξης Μεταναστών τέθηκε το σχέδιο πρότυπου Κανονισμού μέχρι να συγκροτηθεί η επιτροπή με τους Τάσο Πούλο, Αθανασόπουλο και Κουκούμη.
Σχετικά με τις άδειες πωλητών λαικών αγορών έθεσε το θέμα ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρινόπουλος σχετικά με το τομέα που συγκροτήθηκε στους Γαργαλιάνους για να προβεί σε αδειοδοτήσεις το επόμενο διάστημα, ζητώντας εξέταση αιτημάτων δημοτών ώστε να λειτουργήσει η υπηρεσία. Η εισήγηση έγινε δεκτή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη