google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το πρόστιμο του ΙΚΑ στην Δ.Ε. Αετού και οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο επίκεντρο του Δ.Σ. Τριφυλίας

Το πρόστιμο του ΙΚΑ στην Δ.Ε. Αετού και οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο επίκεντρο του Δ.Σ. Τριφυλίας

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου του Τριφυλίας, τέθηκαν τα ζητήματα από το Σώμα.
Το 1ο θέμα ήταν η Έγκριση πληρωμής δαπάνης προστίμου του ΙΚΑ στον πρώην Δήμο Αετού με εισήγηση του κ. Μερκούρη σχετικά με πρόστιμο που επεβλήθη από τον πρώην Δήμο σχετικά με δάνειο για τη ζωαγορά Κοπανακίου που είχε συναφθεί αλλά και ενστάσεις από τη πλευρά του Δήμου για το πρόστιμο καθώς το ΙΚΑ τον Δεκέμβριο του 2010 δεν εξέδωσε ασφαλιστική ενημερότητα ύψους 2.800 ευρώ περίπου. Την ένσταση διάβασε το Σώμα ο κ. Μερκούρης με αριθμό πρωτοκόλλου από το Δήμο αλλά στο ΙΚΑ Κυπαρισσίας η ένσταση είναι άφαντη, ενώ εξηγήσεις ζήτησε για το θέμα ο κ. Σωτηρόπουλος θέτοντας ερωτήματα για τη νομιμότητα προστίμων πριν ή μετά την υποβολή ένστασης. Ο κ. Κατσαργύρης πρότεινε να σταλεί επιστολή στο ΙΚΑ για την διευκρίνηση του θέματος ενώ θέμα έθεσε ο κ. Κανελλόπουλος ερωτώμενος πως είναι δυνατόν να υπάρχει ένσταση στο γραφείου του Διοικητή ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλου και όχι στο ΙΚΑ Κυπαρισσίας. Τελικά εγκρίθηκε η πληρωμή προστίμου μετά από πρόταση του κ. Σαμπαζιώτη και διερεύνηση της ένστασης.
Για το 2ο θέμα τέθηκε η Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα με νέες εργασίες του έργου "Διαμόρφωση διαδρόμων Νεκροταφείου (Δ.Κ. Φιλιατρών) το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με λευκό του κ .Σωτηρόπουλου και Κουκούμη όπως και η Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Διαμόρφωση Δημοτικών παρόδων» Δ.Κ. Φιλιατρών.
Το 4ο θέμα ήταν η Έγκριση παράτασης εκτέλεσης του έργου "Ανακαίνιση κτιρίου ΑΣΟ" το οποίο παρατείνεται ως 25 Ιουλίου με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία με λευκό του κ. Κουκούμη.
ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ
Επίσης τέθηκε η Έγκριση δαπάνης ποσού 25.000 € πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Τριφυλίας με εισήγηση της κα Παντελάκη για εκδηλώσεις ως τέλος Σεπτεμβρίου. Η πρόταση αφορούσε εκδηλώσεις με την στήριξη τοπικών δυνάμεων
Σε Τριφυλιακά σχήματα με δράσεις σε όλες τις πόλεις του Δήμου και εμβέλεια για όλο το Δήμο όπως τα Αγαπήνεια, τα Βλαχέρνεια και το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στις 3 μεγάλες πόλεις, αναλύοντας τις εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν όπως το Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στα Φιλιατρά για 3 ημέρες, η συναυλία φίλων Γαργαλιάνων και τα Αγαπήνεια στην μνήμη του Τέλλου Άγρα, αλλά και η έκθεση τοπικών προιόντων στο Κοπανάκι, βραδιές παραδοσιακών χορών, εκθέσεις στο Λαογραφικό Κυπαρισσίας όπως και εκθέσεις τοπικών προιόντων, η έκθεση αντικών στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας, εκθέσεις ζωγραφικής στο Λαογραφικό Κυπαρισσίας, Εικαστικό εργαστήρι στα Φιλιατρά, θεατρική παράσταση στα Φιλιατρά, το αλώνισμα στην Δ.Ε. Αυλώνος αλλά και 2 παραστάσεις του Τριφυλιακού ερασιτεχνικού θεάτρου αλλά και αφιερώματα με την Ένωση Ελλήνων συγγραφέων.
Ο Πρόεδρος του Σιδηροκάστρου κ. Μητρόπουλους έθεσε ερωτήματα για εκδηλώσεις στα χωριά εκτός πόλεως μιλώντας για αυτοχρηματοδότηση τοπικών εκδηλώσεων στη περιοχή από τοπικές δυνάμεις για δημιουργία συνέχισης των παραδόσεων και δεσμών με τα χωριά
Ο κ. Σωτηρόπουλος πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις δεν θα έχουν μαζικότητα θεωρώντας ότι ο κόσμος την ώρα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα σε δύσκολη εποχή εκτιμώντας ότι οι εκδηλώσεις είναι πολυτέλεια παράγοντας πολιτιστικό προιόν ο καθένας για το εαυτό του, ζητώντας μείωση της δαπάνης. Ο κ. Κουκούμης μίλησε για ανταποδοτικά του πολιτιστικού τέλους τασσόμενος κατά των δαπανών τύπου αρπαχτής, θέτοντας ερωτήματα για την Γιορτή Καρπουζιού που κόστισε 8.000 ευρώ. Ο κ. Σωτήρης Τσίγγανος διερωτήθηκε τι είναι τελικά πολιτισμός απαντώντας ότι είναι η καθημερινότητα θεωρώντας ότι το ποσό είναι ελάχιστο ασκώντας κριτική για τη καθαριότητα, τα μπάζα στο λιμάνι Κυπαρισσίας, για ανάπλαση της πλατείας με μελέτη από τα ΤΕΙ Λάρισας, εκτιμώντας ότι η λογιστική αντίληψη δεν τον ενδιαφέρει. Τοποθετήσεις έκαναν οι κ. Κανελλόπουλος, Δεληγιάννης ο οποίος καυτηρίασε ότι οι Γαργαλιάνοι πέρσι σπατάλησαν 300.000 ευρώ σε περιόδους δύσκολες και όχι παχιών αγελάδων, Αγγελόπουλος, Μερκούρης, Παγάνης για τα ποσά που δαπανήθηκαν παλιότερα. Ο κ. Σαμπαζιώτης υπεραμύνθηκε της πρότασης για εκδηλώσεις μιλώντας για πετυχημένες εκδηλώσεις με μηδενικό ή ελάχιστο κόστος με την συμμετοχή Συλλόγων χωρίς να δαπανήσει ποσά ο Δήμος, δίνοντας έμφαση σε τοπικά ερασιτεχνικά σχήματα με ελάχιστο κόστος για ηχητικά ή φωτιστικά ως υποδομή. Πρότεινε να αναδειχθούν τα τοπικά συγκροτήματα από νέους που ασχολούνται με την μουσική.
O Δήμαρχος κ. Κόλλιας επανέλαβε την ρήση του ότι είμαστε σε οικονομικό πανικό με την συγκυρία της εποχής λέγοντας ότι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η ανάδειξη του τοπικού δυναμικού με τη χαρά της δημιουργίας μέσα από εκδηλώσεις των τοπικών ενοτήτων, εκτιμώντας ότι το κόστος είναι ελάχιστο . Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία εκτός Κατσαργύρης, Κουκούμη που ψήφισαν λευκό.



Φωτογραφίες απο το http://www.kyparissianews.com/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη