google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σίγουρη η συνδιοίκηση Καλαμάτας- Κυπαρισσίας στα Νοσοκομεία

Σίγουρη η συνδιοίκηση Καλαμάτας- Κυπαρισσίας στα Νοσοκομεία

Τις προτάσεις των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας μέχρι τις 5 Ιουνίου ζήτησε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα για το νέο χάρτη στον Τομέα της Υγείας. Όσο για τις τελικές αποφάσεις του υπουργείου, αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιουλίου.
Τα παραπάνω ανέφεραν χθες μιλώντας στο «Θάρρος» οι διοικητές των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, Γιώργος Μπέζος και Πάνος Μπόζος, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν η εξόφληση των προμηθευτών των νοσοκομείων, η πληρωμή υπερωριών και εφημεριών εργαζομένων κ.λπ.
Περί ενιαίας διοίκησης
Σε ερώτημά μας σχετικά με τη δήλωση του υποδιοικητή Γιάννη Λαουδιά, ότι στις προθέσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι να υπάρχει μία ενιαία διοίκηση ανά νομό για τα υπάρχοντα νοσοκομεία, ο κ. Μπόζος απάντησε: «Δεν έχω δει τις δηλώσεις. Εννοεί ένα Διοικητικό Συμβούλιο, που θα είναι ενισχυμένο από το ένα νοσοκομείο, γιατί το ένα δε θα μπορεί να διοικείται από μακριά; Για τη Μεσσηνία, εγώ δεν το βλέπω να μπορεί να γίνει. Το θεωρώ λίγο δύσκολο από μακριά να μπορεί να γίνει διοίκηση. Δεν ξέρω, βέβαια, πώς το σκέφτονται. Είμαι υπέρ της συνεργασίας των δύο ή περισσοτέρων νοσοκομείων, με κοινά προγράμματα διοίκησης, προμηθειών μέσω διαγωνισμού, κ.λπ. Όλα αυτά θα υπάρχουν και θα είναι προς το καλύτερο, αλλά διοίκηση με τη στενή έννοια που γνωρίζουμε τώρα, δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει».
Ενώ ο κ. Μπέζος παρατήρησε: «Δεν έχω διαβάσει ολοκληρωμένη την πρόταση του κ. Λαουδιά. Θα τη διαβάσω και θα σας πω».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη