google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ το βράδυ η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας με μοναδικό αντικείμενο την αποψίλωση του Δήμου απο υπηρεσίες και δομές που έχουν ανάγκη οι πολίτες με τοποθετήσεις τόσο των επικεφαλής των παρατάξεων όσο και απο τους μαζικούς φορείς του Δήμου καθώς η αίθουσα κατακλύστηκε απο πολίτες και εκπροσώπους κοινοτικών διαμερισμάτων για να δώσουν το δυναμικό παρών.
Η συζήτηση πήρε πολιτικό χαρακτήρα σχετικά με το σκοπό και το αποτέλεσμα της συνεδρίασης και η ένταση κορφώθηκε ότι ο επικεφαλής της μειοψηφίας μίλησε για τις διαμαρτυρίες συνδικαλιστάδων και πολιτικάντηδων που έφτασαν την χώρα στο γκρεμό, υπονοώντας σαφώς τη προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ είχε ιδιαίτερη άποψη για την καταπολέμηση της διαφθοράς με συρίκνωση υπηρεσιών αποτιμώντας με πολιτικό λόγο την ουσία μιας συνεδρίασης που πρέπει να φέρει προτάσεις για κατάργηση ή διατήρηση υπηρεσιών που απαιτούνται. Βέβαια οι δημοτικοί του σύμβουλοι είχαν άλλη άποψη.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας στην εισηγησή του αναφέρθηκε στο ιστορικό τόσο των κινητοποίησεων του Δήμου με επαφές προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες όπου παρά τις διαβεβαιώσεις που ελάμβανε όπως απο τον κ. Κουτρουμάνη για το ΙΚΑ Φιλιατρών- Γαργαλιάνων αθετήθηκαν οι υποσχέσεις. Ανέλυσε το προβλημα τόσο με τα σχολεία που κλείνουν απο το νέ οέτος με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, στην αποψίλωση απο γραφεία ΙΚΑ, απο την κατάργηση Εφοριών καθώς θα παραμείνει μόνο μία στο Νομό αλλά και τις κόκκινες γραμμές που ξεπέρασαν οι κυβερνητικοί παράγοντες θέτοντας θέμα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Μάλιστα υπενθύμισε τις ομόφωνες αποφάσεις του Σώματος με προτάσεις που υποβλήθηκαν στην κεντρική εξουσία για την διατήρηση δομών που έχουν αντίρισμα στους πολίτες αλλά θεώρησε ότι ήταν φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος διερωτήθηκε γιατί διεξήχθη η συνάντηση εκτιμώντας ότι συμφωνεί με όλα τα αιτήματα αλλά πρόσθεσε ότι ο Δήμος οφείλει να έχει συγκεκριμένα επιχειρήματα για την συνολική αναδιάρθρωση υπηρεσιών ώστε να παραμείνουν αυτές που χρειάζονται πραγμαιτκά κάποιες άλλες να συγχωνευθούν και κάποιες άλλες να καταργηθούν. Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του με σχόλια απο το κοινό για το γεγονός ότι οι Πολεοδομίες και οι Εφορίες είναι κέντρα διαφθοράς, υποστηρίζοντας ότι ειναι προτιμότερο λιγότερες υπηρεσίες για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινομενα κακοδιαχείρισης και σπατάλης. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα ότι μπορει να χρειαστεί ευέλικτο προσωπικό για να καλύψει όλες τις ανάγκες όπως οι Εφορίες και το ΙΚΑ, ενώ για τα σχολεία τόνισε ότι έπρεπε να υποβληθούν νέες προτάσεις. Ωστόσο επέκρινε την κεντρική πολιτική μιλώντας για άρση κομματικής ταυτότητας όταν συνεδριάζει το Δ.Σ. Τριφυλίας συμπεραίνοντας ότι πλέον η χώρα έχει το δίλλημα αν κυβερνάται απο την Τρόικα και τις επιταγές των Ευρπωαίων για μικρότερο δημόσιο τομέα. Πάντως εξήγησε ότι είναι παρών και θα ομιλεί για ρεαλιστικό σχεδιασμό.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος κ. Κουκούμης επέκρινε την τραγικη κατάσταση που περιήλθε η χώρα όπως εκτίμησε απο τα δύο κόμματα εξουσίας επικρίνοντας όμως και τις δηλώσεις του κ .Σωτηρόπουλου με την λογική των μικρότερων υπηρεσιών και την αφάιμαξη υπηρεσιών και υπαλλήλων χωρίς να εξυπηρετείται ο πολίτης, διερωτώμενος αν όντως όπως υποστήριξε με την ίδια λογική θα χρειάζεται ένας γιατρός ή το πολύ δυο σε κάθε Νοσοκομειο. Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν στην συνέχεια εστίασαν αρχικά την απογύμνωση του Δήμου απο δομες εκτιμώντας ότι ο Καλλικράτης απέτυχε με το μοντέλο διοίκησης να αφήνεται κυριολεκτικά στην τύχη του.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη