google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ


 Με σχετικά περιορισμένες απώλειες βγαίνουν από την πρώτη φάση της πανδημίας οι ευρωπαϊκές αγορές αγροτικών προϊόντων, ενώ για ορισμένους κλάδους τα δεδομένα που διαμορφώνονται, σε ό,τι αφορά την προσφορά και τη ζήτηση, αφήνουν περιθώρια ακόμα και για ανάπτυξη, στους μήνες που ακολουθούν. Η φθινοπωρινή έκθεση Βραχυπρόθεσμων Προβλέψεων, που δημοσίευσε στις αρχές της εβδομάδας η Κομισιόν, επιχειρεί μια πρώτη αποτίμηση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, έχοντας πλέον μια «ασφαλή» απόσταση από το πρωτόγνωρο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, αλλά και εν μέσω της αβεβαιότητας που συντηρεί η αναζωπύρωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού παγκοσμίως.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι οι κραδασμοί της κρίσης ήταν εντονότεροι για όσα προϊόντα ήταν περισσότερο «εκτεθειμένα» στην εστίαση, η οποία, όπως όλα δείχνουν, απέχει πολύ ακόμα από την επιστροφή στην κανονικότητα. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, δεν βλέπει να αναδύεται κάποιο καινούργιο μοτίβο, αλλά μάλλον να ενισχύονται τάσεις, οι οποίες είχαν καταγραφεί..

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ https://kyparissialive.blogspot.com/2020/10/blog-post_36.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη