google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Στην 8η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Τριφυλίας έτους 2017, ως 1ο θέμα στη Ημερήσια  Διάταξη ήταν η Έναρξη Διαδικασιών Εκμίσθωσης του Δημοτικού Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων.
Στην εισήγηση που κοινοποιήθηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αναφερόταν πλέον των σχετικών διατάξεων, ότι προτείνεται η εκμίσθωση του υπόψη δημοτικού τουριστικού ξενώνα να γίνει με μειωμένο μίσθωμα και για χρονικό διάστημα 50 ετών.
Η Παράταξή μου και  εγώ δεν συμφωνήσαμε με τον όρο της μακροχρόνιας μίσθωσης των 50 ετών και προτείναμε τα παρακάτω.
1. Η μίσθωση να είναι διάρκειας 25 ετών.
2. Να θεωρηθεί ο Ξενώνας μέρος μιας προς αξιοποίηση περιοχής που θα περιλαμβάνει όλη την έκταση από τον Ξενώνα μέχρι τον πρώην Χ.Α.Δ.Α. ( Σκουπιδότοπο) και να ονομασθεί και ορισθεί ως Αθλητικό Πάρκο Ιονίου. Στο υπόψη πάρκο να καθορισθούν και να ορισθούν κατάλληλοι χώροι για τη δημιουργία πεδίου βολής φορητών όπλων το οποίο θα λειτουργεί και θα φροντίζει ο Σκοπευτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, να δοθεί ο απαραίτητος χώρος στον Ιππικό Όμιλο  Τριφυλίας για φιλοξενία και εκτέλεση των δραστηριοτήτων του (Εγκαταστάσεις  Σφαγείων), να ανακαινισθεί  το πρώην Γηροκομείο και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να λειτουργήσει ως Ι.Ε.Κ. τουριστικών επαγγελμάτων, να κατασκευασθούν μονοπάτια κατάλληλα για πεζοπορία τα οποία να καταστήσουν επισκέψιμες και τις υπάρχουσες στο χώρο σπηλιές. Να καθορισθεί χώρος και να κατασκευασθούν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις  επ΄ ωφελεία των κυνηγετικών συλλόγων και όχι μόνο για εκπαίδευση στις βολές σε πήλινα πιάτα (Skeet/Trap) και τέλος να δημιουργηθούν και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις αθλητικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, όπως γήπεδα βόλευ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου 5χ5, θέσεις ψησίματος (BBQ) , ξύλινα τραπέζια, παγκάκια κ.λ.π.  
Ο παραπάνω σχεδιασμός του Δήμου να ενσωματωθεί στη διακήρυξη για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του Ξενώνα για να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους υποψήφιους επενδυτές.
Όλα τα παραπάνω μπορούν να πραγματοποιηθούν με πολύ μικρό κόστος και με τη συνδρομή και των διαφόρων συλλόγων που θα δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και με την ένταξη σε διάφορα προγράμματα όπως LEADER κ.λ.π.
Η δημιουργία του υπόψη Αθλητικού Πάρκου, θα καταστήσει την περιοχή κέντρο διαφόρων αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και εάν εμπλουτιστεί και με  εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.λ.π. θα είναι πόλος έλξης όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και επισκεπτών – τουριστών, διότι θα παρέχεται η δυνατότητα σε τουριστικές μονάδες να οργανώνουν επισκέψεις και δραστηριότητες για τους πελάτες τους. 
Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν δέχθηκε την πρότασή μας και με ισχνή πλειοψηφία έλαβε την απόφαση εκμίσθωσης του Τουριστικού Ξενώνα ως να ήταν ένα ακίνητο σε μία αστική περιοχή χωρίς να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της θέσης του.
Η απόφαση που λήφθηκε για μίσθωση του ακινήτου για 50 χρόνια, είναι αντίθετη με τις διατάξεις σχετικών άρθρων των Ν.3463/2006, Ν4277/2014 σύμφωνα με τους οποίους επιτρέπεται η εκμίσθωση με μειωμένο μίσθωμα για χρονικό διάστημα μέχρι 25 χρόνια, αλλά επίσης είναι αντίθετη και με τις σχετικές διατάξεις των άρθρων των Ν.2160/1993, Ν.4179/2013 σύμφωνα με τους οποίους παρέχεται η δυνατότητα της μακροχρόνιας μίσθωσης για τουριστικούς σκοπούς για τη δημιουργία Τουριστικών Μονάδων Υψηλών Προδιαγραφών. Ο Τουριστικός Ξενώνας δεν είναι μονάδα υψηλών προδιαγραφών αλλά και ούτε πρόκειται να γίνει με τη λογική των μελετών, ανακαίνισής του κόστους 418.697, 35  ΕΥΡΩ , ενίσχυσης Φ.Ο. κόστους 96.573,01 ΕΥΡΩ και μελέτες και αδειοδοτήσεις κατασκευής κόστους 35.000 ΕΥΡΩ.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να αξιολογήσει και επανεξετάσει την πρότασή μας η οποία είναι υλοποιήσιμη με μικρό κόστος και είναι μέσα στα δυνατότητες των οικονομικών του Δήμου μας. Θα πρέπει επιτέλους να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και με ενέργειες και δράσεις που ξεφεύγουν από τη λογική της απλής διαχείρισης και να δώσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης που αρμόζουν  στο μοναδικό και ευλογημένο  Τόπο μας.
Τέλος επειδή όλοι κρίνονται για τις πράξεις τους και για τις παραλείψεις τους, θα πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες της Τριφυλίας ότι από το 2014 με την 84/2014 άδεια οικοδομής νομιμοποιήθηκε ο ΔΗΜΟΤ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ και εγκρίθηκαν οι απαιτούμενες επισκευές με την υπαγωγή του στο Ν.4178/2013.  Ήταν λοιπόν θέμα 2-3 μηνών για να γίνουν οι απαιτούμενες μελέτες επισκευής και ανακαίνισής  του και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκμίσθωσής του και όχι αυτό να γίνει μετά από 2 και πλέον χρόνια.  
Γαργαλιάνοι 4 Μαι 2017 Ευστάθιος Ανδρινόπουλος Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ‘’Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ’’

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη