google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

«Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου ζητά την ΚΑΘΟΛΙΚΗ συμμετοχή των συναδέλφων στο κλείσιμο των Εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου» 
 Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει την Κυριακάτικη Αργία και να απελευθερώσει επομένως την λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα των Κυριακών το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τις αποφάσεις της ΕΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και κατ επέκταση να συμμετέχει στην κινητοποίηση της καθολικής συμμετοχής των εμπόρων στο κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου 2017. 
Η επαναφορά του ζητήματος της Κυριακής είναι πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων του εσωτερικού, με τους δανειστές στην πραγματικότητα να διαμεσολαβούν το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls. Ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό μάς προκαλεί το γεγονός ότι, η προσεκτική μελέτη των φερομένων ως συμφωνηθέντων επικεντρώνει φωτογραφικά στην αποκαθήλωση της κυριακάτικης αργίας στις παραθαλάσσιες περιοχές από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη της Θεσσαλονίκης και στα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» και τις επιχειρήσεις πέριξ αυτών.
 Οι περιοχές αυτές, θα χαρακτηριστούν ως δήθεν «τουριστικές», κατά παραβίαση της κοινής λογικής και κατά παράβαση της εθνικής νομοθεσίας, η οποία δεν περιλαμβάνει ασφαλή διαδικασία και κριτήρια καθορισμού μίας περιοχής ως τουριστικής. Παράλληλα, διαγράφονται αδικαιολόγητα οι αρμοδιότητες του εκλεγμένου Αντιπεριφερειάρχη και της τοπικής κοινωνίας να καθορίζουν μόνοι τους τις ανάγκες της αγοράς τους. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι, η δικαιολογητική βάση για την επιλογή των συγκεκριμένων περιοχών δεν είναι το γεγονός ότι εκεί επιχειρούν μεγάλα συμφέροντα και πολυεθνικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου. 
 Μία τέτοια επιλογή, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου της αγοράς προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και η εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία. Το λάθος δεν μπορεί να διορθωθεί με άλλο λάθος και η λειτουργία των Κυριακών σε συνθήκες κρίσης, ύφεσης και φτώχειας είναι το απόλυτο λάθος! Μαζί μας και κατά των όψιμων υποστηρικτών των «τουριστικών» Σπάτων, Ελληνικού και Θέρμης συντάσσονται και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της χώρας, καθώς μετά την ξεκάθαρη θέση του ομίλου Σκλαβενίτη, έρχεται και η ανακοίνωση της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία διαφωνεί ρητά με την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 εβδομάδες του χρόνου και θεωρεί επαρκές το υπάρχον νομικό πλαίσιο. Καταγγέλλουμε την ενσυνείδητη και προκλητική συνταγματική εκτροπή, ενάντια στην απόφαση 100/2017 του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον αυθαίρετο και προβληματικό καθορισμό των δήθεν «τουριστικών» περιοχών, βάσει κριτηρίων αναξιόπιστων και αντιεπιστημονικών και την απαξίωση των αρμοδιοτήτων των εκλεγμένων εκπροσώπων τής κάθε περιφέρειας και των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τις δικές τους τύχες, σε ότι αφορά τις αγορές τους. 
 Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίζουν την ομόφωνη αυτή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας, της ΕΣΕΕ, της Ομοσπονδίας συμμετέχοντας στην κινητοποίηση και να εκφράσουμε ενωμένοι την αντίθεση μας στην απελευθέρωση των Κυριακών διεκδικώντας την διασφάλιση της Κυριακάτικης Αργίας. Συμμετέχουμε στο καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου και την αναρτούμε την επίκαιρη αφίσα στις βιτρίνες των καταστημάτων μας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη