google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Εμπορικού συλλόγου Φιλιατρών και ανταπόκριση του δημάρχου. Τέθηκαν υπόψη του δημάρχου αρκετά θέματα του εμπορικού κόσμου των Φιλιατρών.
Τα Φιλιατρά είναι μια πόλη η οποία έχει αδικηθεί αρκετά στο πλαίσιο λειτουργίας του Καλικρατικού δήμου Τριφυλίας και αυτό έχει επηρεάσει και την εμπορική κίνηση της πόλης των Φιλιατρών. Η συζήτηση έγινε σε κλίμα καλής διάθεσης και μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι : -Η ολοκλήρωση του συστήματος ύδρευσης, όπου αναγνωρίστηκε ότι πράγματι υπάρχει καθυστέρηση, καθώς αυτό το έργο ήταν προτεραιότητα για το δήμο αφού οι συχνές διακοπές του νερού επηρεάζουν την γενικότερη ομαλή λειτουργία της πόλης των Φιλιατρών.
-Η μετέπειτα αποκατάσταση των δρόμων, η αξιοποίηση του πεζόδρομου και ο φωτισμός των δρόμων -Η επιδιόρθωση-φωταγώγηση-λειτουργία του αφαλατωτή και η ανακύκλωση του νερού στο συντριβάνι των Φιλιατρών και μια γενικότερη ανάπλαση του χώρου πίσω από το Ηρώο και το συντριβάνι.
Η καθαριότητα σε όλη την πόλη και ειδικότερα στο κέντρο της πόλης και στην πλατεία, όπου αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και προτείναμε στον δήμο να επαναληφθεί μια παλιότερη πετυχημένη συνταγή ενός επιβλέποντος υπαλλήλου στην περιοχή της πλατείας για του καλοκαιρινούς μήνες για τις ώρες από 7 το απόγευμα έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Τέλος, επισημάνθηκε το θέμα της ισότιμης αντιμετώπισης (από όλους, Δήμο και πολιτεία) όλων των πόλεων που απαρτίζουν το δήμο Τριφυλίας, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε πόλης και στηρίζοντάς τα έμπρακτα…
 Ένα ενδεικτικό παράδειγμα που θέσαμε στο κύριο δήμαρχο είναι η ανάπτυξη του Κ.Ε.Γ.Ε.: τόσο από πλευράς διοικητικών υπηρεσιών (δεν είναι δυνατόν να έχουμε ενιαίο δήμο Τριφυλίας να μιλάμε για συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε πόλης και η γεωργική υπηρεσία μας είναι στην Κυπαρισσία και όχι στα Φιλιατρά-και αυτό με την ευκαιρία το αναφέρουμε να το ακούσει και η κυρία Κοζομπόλη η οποία μέσω της βουλευτικής ιδιότητας που κατέχει ασκεί κεντρική διοίκηση και αν δεν μιλούσε υποκριτικά για ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων όταν δικαιολογούσε το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών, τότε περιμένουμε άμεσα να κάνει τα λόγια της πράξη, μέσω στήριξης της εν λόγω πρότασής μας!) όσο και από πλευράς προώθησης των τοπικών προϊόντων.
 Στο πλαίσιο της αναγέννησης του Κ.Ε.Γ.Ε προτάθηκε στον κ. Δήμαρχο να συνεργαστούν ο Εμπορικός και ο Αγροτικός σύλλογος Φιλιατρών μαζί με τον Δήμο για μια έκθεση τοπικών προϊόντων και έκθεση γεωργικών μηχανημάτων,που θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση. Ο Εμπορικός σύλλογος Φιλιατρών ευχαριστεί θερμά τον κ. Δήμαρχο για την ανταπόκρισή του να μας δεχτεί, να ακούσει και να κατανοήσει τα αιτήματά μας και τις αγωνίες μας . Συμφωνήσαμε σε μια συχνότερη επαφή. η οποία μόνο εποικοδομητική μπορεί να είναι. Προσβλέπουμε στην όσο το δυνατόν αμεσότερη επίλυση των προβλημάτων, ώστε η η επόμενη συνάντηση να επιβεβαιώσει την πρόοδο που θα έχει συντελεστεί.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη