google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, πρώην προέδρου της Ν.Δ. και βουλευτή Μεσσηνίας, Αντώνη Σαμαρά, θα εορτάσουν την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, στα Φιλιατρά την παντριφυλιακή εορτή του Αγίου Χαραλάμπους! Μαζί του, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα είναι η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ν.Δ., βουλευτής Β' Αθηνών Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου. Τις θρησκευτικές τελετές θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος θα χοροστατήσει στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα προεξάρχει της Λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας και της Δέησης, ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και, φυσικά, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος! Σημειώνεται πως πληροφορίες που κυκλοφορούν στην πόλη των Φιλιατρών και την ευρύτερη περιοχή και θέλουν να παρίσταται για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με πολυμελές κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών της, δεν έχει καταστεί δυνατό να διασταυρωθούν.
Οι θρησκευτικές τελετές θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η Ιερή και Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου, με Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος. Νωρίτερα, στις 6.00 μ.μ., από τον επιχώριο μητροπολίτη, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο μετά του Ιερού Κλήρου, το δήμαρχο και το Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών, θα γίνει υποδοχή των προσκεκλημένων μητροπολιτών, ενώ τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Από τις 9.00 το βράδυ της Πέμπτης θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία. Την Παρασκευή, ανήμερα της εορτής, στις 7.00 το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Από το πρωί, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10.00 π.μ., στις 10.45 π.μ. θα ξεκινήσει η Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς, με κατάληξη στην κεντρική πλατεία, όπου και θα ψαλεί δέηση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, τη λιτάνευση θα συνοδεύουν αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σ.Α. και τιμητικό άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, Φιλαρμονικές και μαθητές. Στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό, όπου θα γίνει η Απόλυση. Μετά την Απόλυση θα ακολουθήσει ανταλλαγή ευχών και δεξίωση των προσκεκλημένων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών. Από το Θάρρος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη