google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Η 4η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Kαρκίνου με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και την παροχή συμβουλευτικών πρακτικών για την Πρόληψη και την Έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου. Φέτος ο εορτασμός έχει κεντρικό σύνθημα «Υγεία και Σωματική Άσκηση». Είναι αναμφίβολα γνωστό πως η σωματική άσκηση έχει πλείστα οφέλη για την υγεία του ανθρώπου και όσον αφορά τον καρκίνο μειώνει την εμφάνισή του, κυρίως στο έντερο, αλλά και σε άλλα όργανα, όπως είναι η μήτρα, ο μαστός, οι ωοθήκες, οι πνεύμονες και το πάγκρεας. Τα επιστημονικά στοιχεία για την πρόληψη του καρκίνου δείχνουν ότι όσο περισσότερο ασκείτε το σώμα σας, τόσο το καλύτερο. Η σύγχρονη έρευνα δείχνει ότι 60 ή περισσότερα λεπτά μέτριας άσκησης και 30 ή περισσότερα λεπτά έντονης καθημερινά, είναι ό, τι καλύτερο για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Προσωπικά θεωρώντας πως η υγεία είναι το σπουδαιότερο αγαθό για τον άνθρωπο και η ενημέρωση είναι μείζονος σημασίας, πιστοί στο ραντεβού μας θα πραγματοποιήσουμε στις 10 και 11 Μαρτίου στους Γαργαλιάνους κλινική εξέταση και εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού. Μία εκδήλωση ενημέρωσης και πρόληψης, που ξεκίνησε την περσινή χρονιά στην Καλαμάτα και φέτος θα γίνει στους Γαργαλιάνους θέλοντας να υπάρξει αποκέντρωση.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου –ΠΕ Μεσσηνίας, του Δήμου Τριφυλίας, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονική συλλόγων και φορέων της Μεσσηνίας. Ο καρκίνος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με φόβο και δεν είναι ανίκητος. Βασική προϋπόθεση είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση και η πρόληψη. Άγγελος Χρονάς Ειδ.Χειρουργός ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου-Αρμόδιος για θέματα υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη