google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας στον Δήμο Τριφυλίας, διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα του 2017 και έχουμε πραγματοποιήσει, από πέρυσι τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι σήμερα, 26 τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, 25 για το 2016 και 1 για το 2017. ( Στις 20-1-2017).
Δηλ. 26 πολύωρες και σημαντικές συνεδριάσεις του ΔΣ με πάρα πολλά θέματα και σημαντικές αποφάσεις για την Τριφυλία μας, για τον Δήμο μας και για την κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά. Και αν προσθέσουμε και 2 συνεδριάσεις του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2015, έχουμε κάνει συνολικά 28 Δημοτικά Συμβούλια μέσα σε 15 μήνες, από τον Νοέμβριο του 2015 έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2017, χωρίς όμως η Δημοτική μας ομάδα, η παράταξη της πλειοψηφίας, να έχει κάνει ένα προσυμβούλιο !!!
28 Δημοτικά Συμβούλια χωρίς να έχει προηγηθεί για κάθε ένα από αυτά, ένα προσυμβούλιο της Δημοτικής μας ομάδας.
Ένα προσυμβούλιο! Μία προσυνεδρίαση, πριν από κάθε ΔΣ, για να συζητήσουμε τα θέματα. Για να συνδιαμορφώσουμε και να συναποφασίσουμε, μέσα από μία συλλογική και δημοκρατική διαδικασία, μέσα από τον διάλογο, την τελική μας θέση και πρόταση, που θα ψηφίσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο κ. Δήμαρχος και οι 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας πρέπει να συσκέπτονται νωρίτερα, να συζητούν, να αποφασίζουν από κοινού και να προτείνουν στο ΔΣ για ψήφιση, (το οποίο θα γίνει μετά από 2 ή 3 ημέρες), τις προτάσεις και τις θέσεις της πλειοψηφίας.
Αυτές που διαμορφώνονται ή θα έπρεπε να διαμορφώνονται από όλους μαζί, μετά από συζήτηση.
Αυτό έπρεπε να γίνεται. Έτσι γίνεται παντού.
Αλλά δυστυχώς, εδώ και πολύ καιρό στον Δήμο Τριφυλίας αυτό δεν γίνεται!
Καλούμαστε να ψηφίσουμε απ’ευθείας θέματα στο ΔΣ, χωρίς κάν να έχουμε ερωτηθεί.
Χωρίς κάν να τα έχουμε συζητήσει.
Χωρίς κάν να έχουμε ενημερωθεί.
Αυτός είναι ο ρόλος μας; Ποιόν τιμά αυτή η διαδικασία; Είναι συνεργασία αυτό;
Έτσι υπηρετείται η διαφάνεια, το δημόσιο συμφέρον, η Δημοκρατία και ο τόπος μας;
Έτσι θωρακίζεται η ενότητά μας και η αξιοπιστία μας;
Οι πολίτες, οι οποίοι μας εξέλεξαν, πιστεύετε, ότι συμφωνούν με όλα αυτά;
Το να γίνεται προσυμβούλιο και να συμμετέχουν όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι 16, ισότιμα στην λήψη των αποφάσεων, είναι πάγια αρχή, θεσμός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.
Αυτό άλλωστε κάνουν πριν το ΔΣ και όλοι οι άλλοι συνδυασμοί και δημοτικές παρατάξεις. Αυτό είναι βασική αρχή της Δημοκρατίας και της δημοκρατικής λειτουργίας κάθε πολιτικού οργανισμού.
Έτσι, δημοκρατικά, με διαφάνεια και με ισότιμη συμμετοχή λειτουργούν όλοι οι ΔΗΜΟΙ της Ελλάδος.
Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε δίκαιες, καθαρές και ωφέλιμες για τον τόπο μας αποφάσεις.
Αυτό έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι.
Αυτή όμως η καθαρά δημοκρατική αρχή και λειτουργία φαίνεται εκ των πραγμάτων, ότι τώρα, εδώ στον Δήμο Τριφυλίας, έχει καταλυθεί. Ακόμη και σε πολύ σημαντικά θέματα, όπως είναι π.χ. το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, ο οικονομικός προϋπολογισμός, αλλά και άλλα πολλά.
Στις 16 Δεκεμβρίου 2016, είχαμε Δημοτικό Συμβούλιο για να ψηφίσουμε τον οικονομικό προϋπολογισμό και στις 22 Νοεμβρίου 2016 είχαμε επίσης Δημοτικό Συμβούλιο, για να ψηφίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2017, το πιο κορυφαίο θέμα.
Έγιναν προσυμβούλια; ΟΧΙ. Προηγήθηκε κάποια ενημέρωση;
Ρωτηθήκαμε σε κάτι; Μας ζητήθηκε η γνώμη μας; ΟΧΙ. Δυστυχώς ΟΧΙ.
Τότε τι είδους σύμβουλοι είμαστε; Γιατί είμαστε εκεί; 
Και γιατί γίνονται όλα αυτά; Ποιος είναι ο ρόλος μας;
Αν αυτά δεν είναι προσβλητικά και απαξιωτικά, όχι μόνο για μας, αλλά κυρίως για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μας ψήφισαν για να τους εκπροσωπήσουμε, τότε τι είναι;
Μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι;
Πού είναι επίσης ο συλλογικός σχεδιασμός στρατηγικής για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Τριφυλία συνολικά, αλλά και ιδιαίτερα κάθε Δημοτική Ενότητα, όπως Αετού, Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων, Αυλώνος και κοινότητας Τριπύλης;
Ποιος είναι ο σκοπός μας; Να υπηρετήσουμε και να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στον τόπο μας. Στις πόλεις μας, στις κωμοπόλεις μας και στα χωριά μας. Από τον Αετό και το Κοπανάκι έως την Χριστιανούπολη και το Πυργάκι.
Για να πετύχουμε όμως στην αποστολή μας και να γίνουμε αποτελεσματικοί, χρειάζεται κοινή δράση και συλλογική προσπάθεια. Συμμετοχή όλων. Στη Δημοκρατία δεν ισχύει η αρχή του ενός ανδρός.
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί κ. συνάδελφοι έτσι έχουν τα πράγματα. Αναφέρθηκα σε όλα αυτά, όχι για να γίνω δυσάρεστος, αλλά γιατί πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα, για να εξάγουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα, ώστε να αλλάξουμε πορεία και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.
Οι συμπολίτες μας περιμένουν πολλά από μας ακόμη.
Κυπαρισσία 20 Φεβρουαρίου 2017
Μετά τιμής
Ζαχαρίας Κων. Κανελλόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη