google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πλήρης αδιαφορία από τον Ο.Τ.Ε για ίντερνετ στον Επικούρειο

Πλήρης αδιαφορία από τον Ο.Τ.Ε για ίντερνετ στον Επικούρειο

Συνεχόμενα είναι τα παράπονα από Έλληνες και Ξένους επισκέπτες στο προσωπικό του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα, καθώς ο αρχαιολογικός χώρος των Βασσών Φιγαλείας δεν διαθέτει ασύρματο ίντερνετ. Για την ακρίβεια δεν διαθέτει ούτε ενσύρματο. Το τραγελαφικό όμως είναι πως εδώ και πολλά χρόνια διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα λήψης ίντερνετ στην Ελλάδα με σύγχρονα μηχανήματα μεγάλης Ευρωπαικής Εταιρίας. Όμως αυτό δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκονται τα μηχανήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας:
Ο πάροχος Ο.Τ.Ε που διαχειρίζεται το δίκτυο αδιαφορεί πλήρως για τον Επικούριο Απόλλωνα. Η Επιστημονική Επιτροπή Συντήρησης του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνος είχε απευθυνθεί στον ΟΤΕ για επέκταση του ασύρματου δικτύου, ωστόσο λόγω της απομακρυσμένης χωροθέτησης του αρχαιολογικού χώρου ο ΟΤΕ δεν προχώρησε σε περαιτέρω ενέργειες. Στο πλαίσιο του προγράμματος Ψηφιακής Σύγκλισης «Λευκές Περιοχές» που υλοποιήθηκε από τον ΟΤΕ, που αφορούσε στην παροχή Internet σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, αν και είχαν ενταχθεί οι περιοχές Είρας, Σκληρού, χωριά Μεσσηνιακά δίπλα στον Επικούριο, ο αρχαιολογικός χώρος του Επικουρίου δεν συμπεριλήφθηκε στο ανωτέρω πρόγραμμα. Ο επί τόπου υπεύθυνος του έργου πολιτικός μηχανικός κ. Κ. Παπαδόπουλος αλλά και η Υπηρεσία Ε.Α.Η κατέβαλαν προσπάθειες για την υλοποίηση εργασιών και την παροχή Internet αλλά δεν κατέστη εφικτό. Επίσης, αυτονόητο είναι ότι λόγω της καθημερινής χρήσης του διαδικτύου από την πλειονότητα του κόσμου υπάρχουν κάποιες ενστάσεις επισκεπτών του για την μη ύπαρξη σύνδεσης σε αυτόν. Θεωρούμε ωστόσο ότι η παροχή Internet για τους επισκέπτες θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη, εφόσον συνοδευτεί και από περαιτέρω παροχή πληροφοριών για τον αρχαιολογικό χώρο και το ναό του Επικουρίου και όχι απλώς για χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή άλλων εφαρμογών όπως συχνά γίνεται. Άλλωστε, σκοπός είναι να ενδυναμωθεί η εμπειρία επίσκεψης σε αυτό το απομακρυσμένο αλλά Παγκόσμιας Κληρονομιάς μνημείο με την χρήση της τεχνολογίας.
; Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, περιοχή στην οποία ανήκει γεωγραφικά ο Ναός, να συνεργαστεί ΑΜΕΣΑ με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, να πιέσει πρός πάσα κατέυθυνση κάθε αρμόδια τεχνική υπηρεσία είτε λέγεται Ο.Τ.Ε είτε οποιοδήποτε άλλος πάροχος ΙΝΤΕΡΝΕΤ με στόχο να ενδιαφερθεί και να ενεργοποιήσει το κέντρο κέντρα λήψης ΙΝΤΕΡΝΕΤ του Ναού. Τόσες χιλιάδες ευρώ τα πετάνε τόσο απλά στα σκουπίδια; Ή μήπως δεν τους απασχολούν και τόσο οι 30.000 επισκέπτες του αχραιολογικού χώρου των Βασσών Φιγαλείας;
ΘΑΝΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη