google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Γράφτηκε από τον Kώστα Μπούρα
Με μουρμούρες και αντιδράσεις από την πλευρά της συμπολίτευσης ψηφίστηκαν χθες το μεσημέρι οι δαπάνες και οι όροι των διαγωνισμών για τους πρόχειρους διαγωνισμούς συντήρησης αγροτικών οδών στις Δ.Ε. Κυπαρισσίας, Αετού και Αυλώνας. Οι έντονες παρατηρήσεις έγιναν από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Θεόδωρο Τσαλαμανδρή, εκλεγμένο στη Δ.Ε. Τριπύλης, που επισήμανε ότι η συγκεκριμένη Δ.Ε. έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες και μένει απέξω, ασκώντας κριτική στην Τεχνική Υπηρεσία ότι δεν την έχει συμπεριλάβει, αλλά και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Αδρακτά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει βάλει το χέρι του να μείνει απέξω» (εννοώντας την Τριπύλα). Ωστόσο αν και με επιφυλάξεις, ψήφισε τελικά θετικά στις συγκεκριμένες δαπάνες και διαγωνισμούς. Όσον αφορά την Δ.Ε. Κυπαρισσίας εγκρίθηκε ποσό 21.993 ευρώ και ο διαγωνισμός θα γίνει στις 21 Ιουνίου. Για τη Δ.Ε. Αετού ίδιο ποσό και ο διαγωνισμός θα γίνει στις 22 Ιουνίου. Ιδιο ποσό και για τη Δ.Ε. Αετού με τον διαγωνισμό να γίνεται στις 23 Ιουνίου. Από εκεί και πέρα αποφασίστηκε ο εξώδικος συμβιβασμός του δήμου με τον μηχανικό Νικόλαο Αναστασόπουλο, ο οποίος το 2010 επί εποχή Δήμου Γαργαλιάνων είχε συντάξει για λογαριασμό του δήμου μελέτη, ο προϋπολογισμός της οποίας ήταν 15.474 ευρώ, χωρίς όμως να μπορέσει να την πληρωθεί καθώς απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το σχετικό ένταλμα, με το αιτιολογικό ότι θα μπορούσε να την συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.
Χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τον συμβιβασμό, με τον δήμο να πληρώνει 14.750 ευρώ, γλιτώνοντας όπως ειπώθηκε ένα μικρό μέρος του αρχικού ποσού, τόκους περίπου 3.000 ευρώ και δικαστικά έξοδα. Το… κερασάκι στην όλη υπόθεση είναι ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από το δήμο, όπως τουλάχιστον ειπώθηκε. Στη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκαν επίσης τα πρακτικά των πρόχειρων διαγωνισμών: «Εφαρμογή εγκεκριμένων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μελετών ενεργητικής προστασίας στα κλειστά γυμναστήρια Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας» προϋπολογισμού 18.513 ευρώ, όπου κατατέθηκαν 7 προσφορές και ανάδοχος είναι οι Νίκος Παπούτες – Κ. Μέγγος Ο.Ε. με έκπτωση 31%.
 «Εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης Κυπαρισσίας» προϋπολογισμού 40.000, όπου κατατέθηκαν 5 προσφορές και ανάδοχος είναι ο Δ. Σφελάκης και ΣΙΑ Ο.Ε. με έκπτωση 27%. «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Γαργαλιάνων», προϋπολογισμού 32.904 ευρώ, όπου υπήρξαν 3 προσφορές και ανάδοχος είναι ο Αλέξιος Τσάλος με έκπτωση 6%. «Εργασίες καθαρισμών αντιπυρικής / αντιπλημμυρικής προστασίας κοινόχρηστων χώρων και παραλιών Δ.Ε. Φιλιατρών» με αναδόχους τους Λεβεντάκη Διονύσιο και Δριμή Χρήστο που έδωσαν τις χαμηλότερες τιμές ημερομισθίων ανά μηχάνημα έργου που απαιτούσε ο διαγωνισμός. Εγκρίθηκαν ακόμα τα πρακτικά των ανοικτών διαγωνισμών «Κατασκευή τεχνικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας», προϋπολογισμού 75.000 ευρώ, όπου υπήρξαν 7 προσφορές και με έκπτωση 36% ανάδοχος αναδείχθηκε ο Εμμανουήλ Γιακουμέλης και «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού Μαραθόπολης», προϋπολογισμού 18.543, όπου υπήρξαν 11 προσφορές με ανάδοχο τον Δ. Σφελάκη Ο.Ε. και έκπτωση 41%. Στις απευθείας αναθέσεις που έγιναν για το μοναδικό έργο που υπήρχε και αφορούσε την τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών γεφυριού Χαλαζονίου προϋπολογισμού 4.951 ευρώ, μετά την κατάθεση προσφορών ανάδοχος ήταν ο Αναστάσιος Τσιμπλής με έκπτωση 22,5%.
Επίσης αποφασίστηκε ψήφιση δαπάνης και καθορισμός των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού «Προμήθεια πλαστικών κάδων αποκομιδής απορριμμάτων 1.100 λίτρων», συνολικού προϋπολογισμού 69.742 ευρώ. Κ.Μπ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη