ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΑΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

kyparissiotis | Τετάρτη, Μαΐου 18, 2016 | 0 σχόλια

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, 19 & 20 Μαΐου 2016, για 5η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ»΄, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας. Φέτος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν και να επεξεργαστούν τα βιβλία της συγγραφέως Γιώτας Αλεξάνδρου. Τα βιβλία που επιλέχθηκαν να διαβάσουν τα παιδιά είναι τα «Θέλω να γίνω μάγος», «Χάρης και Φάρις», «Φένια η αγαπημένη των ήχων», «Οι νταήδες του βυθού», « Η χειροβομβίδα που ήθελε να είναι σαν τη βίδα» και «Τα κλαδιά της Σοφίας».
Η φιλαγνωσία λειτουργώντας σαν μαγνήτης στη φαντασία των παιδιών, τα παρασύρει σε ένα διαφορετικό ταξίδι προβληματισμού , και διδαχής καθώς μέσα από τα βιβλία, τους δίνεται η δυνατότητα να επεξεργασθούν τα ανθρώπινα συναισθήματα με τις μεταπτώσεις τους, και με τα βιωματικά παιχνίδια που γίνονται σε κάθε τάξη, ν΄ αλλάξουν ρόλους και να έρθουν στη θέση του άλλου, πράγμα πολύ σημαντικό για τους καιρούς που ζούμε, όπου η αλληλεγγύη είναι το πρώτο ζητούμενο για το συνάνθρωπό μας . Νιώθουμε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί θεωρούμε ότι και φέτος πετύχαμε το στόχο μας, μέσα από την άμεση ανταπόκριση των μαθητών τόσο στην ανάγνωση και ανάλυση των εννοιών των βιβλίων , όσο και στις δράσεις που δρομολογήθηκαν από τους δασκάλους του. 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας
 Υπεύθυνη του προγράμματος Γεωργία Μπελογιάννη

Category: , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια