google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μπλόκαραν στο Χαϊδάρι τους αγρότες της Πελοποννήσου-Μάχες με τα ΜΑΤ

Μπλόκαραν στο Χαϊδάρι τους αγρότες της Πελοποννήσου-Μάχες με τα ΜΑΤ

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Δαφνί μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς η αστυνομία δεν επιτρέπει στους αγρότες να περάσουν με τα αγρoτικά αυτοκίνητα και τα τρακτέρ και να μπουν στην Αθήνα.
Είναι ο δεύτερος γύρος έντασης ανάμεσα σε αγρότες της Πελοποννήσου και τα ΜΑΤ στο Χαϊδάρι, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν την πορεία των αγροτών προς την Αθήνα. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια με πέτρες, καδρόνια και εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.
Οι αστυνομικοί, ακολουθώντας τις εντολές «κανένα τρακτέρ δεν θα μπει στην Αθήνα», σταμάτησαν τους αγρότες κοντά στο Δαφνί και τους απαγόρευσαν να συνεχίσουν την πορεία τους με τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα.
Το κυνηγητό στην εθνική οδό συνεχίζεται ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ. Ενα περιπολικό έχει υποστεί ζημιές.
Οι αγρότες της Πελοποννήσου, αν και συμμορφώθηκαν στην απόφαση να μην ανεβάσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα, είδαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους σταματούν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο Σύνταγμα με τα αγροτικά αυτοκίνητα.
Αυτό που ανέφεραν στις κάμερες ήταν πως ενώ δεν έφυγε ούτε ένα τρακτέρ από την Πελοπόννησο, είδαν με έκπληξη να μην τους επιτρέπεται ούτε η πρόσβαση με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, παρά μόνο με τα λεωφορεία που τους μετέφεραν.
Σε έξαλλη κατάσταση ορισμένοι από τους αγρότες φώναζαν μπροστά στις κάμερες «Κόκκινη χούντα», «Τι είμαστε; Ζιμπάμπουε;», «Εμείς δεν είμαστε Έλληνες πολίτες; Δεν πληρώνουμε φόρους;», «Θα βγει ο κόσμος με τα όπλα»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη