google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Αποκαλύφθηκε ο Τατούλης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Αποκαλύφθηκε ο Τατούλης

Συζητήθηκε στις 15-2-2016 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου επερώτησή μας για ένα από τη σειρά των στοιχειωμένων δημοσίων έργων της Αρκαδίας, την υπό κατασκευή 25 τουλάχιστον χρόνια,!! και σήμερα «τύποις» κλειστή και επικίνδυνη!!! επαρχιακή οδό «Παραλογγοί-Τριπόταμα».
Αιφνιδιασμένη και καταφανώς ενοχλημένη και αμήχανη η Περιφερειακή Αρχή αποκαλύφθηκε ενόψει των κατά καιρούς εξαγγελιών της.
Σκιαμάχησε χωρίς στοιχεία με τους πάντες, με αντιφατικές, ασυνάρτητες και αόριστες απαντήσεις ή «προφάσεις εν αμαρτίαις» για τον επιχειρούμενο ενταφιασμό του έργου.
Τατούλης σήμερα: Σιωπή για τη μη ένταξη με ολική σχεδόν χρηματοδότηση του έργου στο ΕΣΠΑ που έληξε!! όπως είχε υποσχεθεί.
Τατούλης στις 2-11-2011στο Πε.Συ.: (Απόφαση Πε.Συ. 385/2011 ΑΔΑΒ4Ω37Λ1-Σ5Λ ):
«…προκειμένου τέλος πάντων αυτό το έργο που το είδα από την αρχή όταν ξεκίνησα στην πολιτική μου ζωή, …….. με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, και μετά από την κατάρρευση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το σημαντικό έργο για την περιοχή μας. Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι πάρα πολύ σύντομες. Ήδη μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα υποβληθεί ο φάκελος στη Διαχειριστική Αρχή, θα δοθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και αμέσως μετά θα προκηρυχθεί διαγωνιστική διαδικασία, προκειμένου να βρεθεί νέος ανάδοχος για να υλοποιηθεί το έργο.»
Τατούλης στις 12-5-2014 (προεκλογικά) με δελτίου τύπου της Περιφέρειας μέσω Γιαννακούρα από το Βελημάχι:http://www.arcadiaportal.gr/news/episkepseis-giannakoura-se-xoria-tis-gortunias
« Με την προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε  για το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Κοντοβαζαίνης για την ολοκλήρωση του δρόμου Παραλογγοί – Τριπόταμα, βρήκαμε τρόπο να ολοκληρώσουμε την μελέτη για τον δρόμο, ώστε το έργο προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αφού το κόστος του έργου είναι απαγορευτικό για υλοποίηση μέσω των πόρων που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας».

Τατούλης σήμερα: Το έργο δεν έχει σημαντική ωριμότητα!!! Όταν την αποκτήσει ΘΑ…!!!!!!!
«..Η μελέτη μας είναι έτοιμη, θα υπάρξει η διαδικασία ώστε να εγκριθεί από τις υπηρεσίες μας, το έργο πλέον θα έχει μια σημαντική ωριμότητα (sic!) για να μπορέσει να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα.» (http://www.drt915.gr/prospathia-apo-tin-perif-pelsou-entaxis-tou-dromou-paralongi-tripotama-sto-neo-espa-vid/ στο 13.30).

Γενικό Συμπέρασμα: Επιτακτική ανάγκη η καθιέρωση συστήματος διαφάνειας, παρακολούθησης και ελέγχου σε πραγματικό χρόνο κάθε δημόσιου έργου για τη διασφάλιση του δημόσιου χρήματος. Οδυνηρό προς αποφυγή παράδειγμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου που δεν έχει ή απέκρυψε στοιχεία του έργου.

Ειδικό Συμπέρασμα: Οι απηυδισμένοι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής με γνώση και μνήμη για πρόσωπα και πράγματα, ορθά δεν θεωρούν ασήμαντο και ανεπίδεκτο !!!δημοσίων έργων τον τόπο τους… και επιμένουν στην υλοποίηση του ζωτικού γι΄αυτούς έργου.
Μαζί τους θα παρακολουθούμε όπως είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας την Περιφερειακή Αρχή στις καινούργιες μετά τις παρεμβάσεις μας υποσχέσεις της …… ελπίζοντας να μη χρειασθεί να επανέλθουμε.

Τρίπολη 17-2-2016
Παναγιώτης (Τάκης) Γατσόπουλος
Περιφερειακός σύμβουλος
Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη