google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Μετά από έξη χρόνια σκληρών φορολογικών μέτρων που είχαν στόχο την οικονομική μας αφαίμαξη καλούμε τους μηχανικούς να βροντοφωνάξουν μαζί με όλους τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους αγρότες ότι δεν πάει άλλο. Η πολιτική των μνημονίων όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργήσει και στον κλάδο των μηχανικών τεράστια ανεργία υποαπασχόληση και πενιχρά εισοδήματα για όσους έχουν ακόμη δουλειά. Το 60% των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών αδυνατούν σήμερα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Σε αυτές πρέπει να προσθέσουμε και τα «ασήκωτα» φορολογικά βάρη για τον καθένα μας, δηλαδή φόρος 26% από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή 100% για τον επόμενο χρόνο, φόρο επιτηδεύματος , εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ κλπ.
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν βεβαιωθεί στο ΚΕΑΕΟ για όσους χρωστούν από 5000 και άνω προς τους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης, με στοιχεία της κυβέρνησης είναι συνολικά 15 δις ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τα ληξιπρόθεσμα χρέη για όσους χρωστούν έως 5000 ευρώ. Μόνο το 2015 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 12.5 δις και συνολικά ανέρχονται σε 85 δις ευρώ. Από τα παραπάνω είναι περισσότερο από προφανές ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις που έχουν επιβληθεί και συσσωρευτεί έως σήμερα.
Η κυβέρνηση αντί να μειώσει την υπέρμετρη φορολογία που επιβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και να εφαρμόσει πολιτικές που θα δημιουργήσουν δουλειές και εισόδημα, έρχεται με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο να προσθέσει νέα φορολογικά βάρη σε μια κοινωνία που έχει καταρρεύσει.
Προφανώς επιζητεί την εξόντωσή μας. Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών Τριφυλίας καλεί τα μέλη του μηχανικούς της Τριφυλίας να συντονίσουν τη δράση τους με τους άλλους φορείς της Τριφυλίας, αγρότες-επαγγελματίες-εμπόρους
Για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχέδιου, για να μην κατεδαφιστεί η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, για τη μείωση και όχι την αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών.
Ζητάμε μείωση της φορολογίας που θα περιλαμβάνει τα εξής. Θέσπιση αφορολόγητου ορίου για όλους τους φορολογούμενους κλιμακωτά ανάλογα με την   οικογενειακή τους κατάσταση. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης ή αντίστοιχη μείωσή τους στα επίπεδα των εισοδημάτων που υπάρχουν σήμερα. Ουσιαστική και όχι ψεύτική, όπως πρόσφατα έγινε, εξομοίωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων.
Ειδικότερα καλούμε όλους τους μηχανικούς να συμμετέχουν στην εκδήλωση ενημέρωση που θα πραγματοποιήσουν οι εμπορικοί σύλλογοι Γαργαλιάνων-Φιλιατρών-Κυπαρισσίας την Κυριακή 31-1-2016 στις 7 μ.μ. στο Φουρναράκειο των Φιλιατρών.
      Καλούμε τους μηχανικούς να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου. Για την ημέρα αυτή προτείνεται η μετάβαση των μελών του Συλλόγου στην Αθήνα μαζί με τους εμπορικούς συλλόγους και τους άλλους φορείς της Τριφυλίας για να συμμετέχουμε στη διαδήλωση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη