google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Ανοικτή επιστολή-έκκληση των Αθλητικών Συλλόγων ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ
Α.Ο.Κ ,   ΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ,   ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ
Προς τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ

               Αγαπητέ μας κ. Δήμαρχε,
Όπως  έχετε τονίσει, διαπιστώσει και συμφωνήσει μαζί μας, με την κοινή λογική άλλωστε, ότι αυτές τις δύσκολες εποχές, που κρύβουν θανάσιμες παγίδες για τα παιδιά μας, τους μαθητές μας και τη νεολαία μας,δεν είναι δυνατόν να κλείνουμε Δημόσια Γυμναστήρια, να κλείνουμε την πόρτα του Σχολείου και να διώχνουμε τα παιδιά μας από ένα ασφαλές περιβάλλον, όπως είναι  το Σχολικό περιβάλλον.
Το Γυμναστήριο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας  απέχει μόλις 15 μέτρα από το Δημοτικό Γήπεδο της πόλης μας και είναι απαραίτητο για την εκγύμναση και Άθληση των μαθητών- αθλητών μας, ηλικίας 13-18 ετών, εκ των οποίων μαθητών το 100% είναι μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκείων Κυπαρισσίας (Γενικού - Τεχνικού-Επαγγελματικού) .
Αυτό το Γυμναστήριο από το 1990 είναι ανοικτό τις απογευματινές  ώρες, για τη νεολαία μας, για το αύριο της πόλης μας, για τους ίδιους τους μαθητές του Σχολείου μας, που μέσα από τους Αθλητικούς Συλλόγους και το Φορέα Αθλητισμού του Δήμου, παράγεται ένα τεράστιο έργο, για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Και ασφαλώς συμβάλλει στη Σωματική, Ψυχική και Πνευματική υγεία των παιδιών μας.
Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται στην πόλη μας για πρώτη φορά  κ. Δήμαρχε! Να πετάνε τα παιδιά μας έξω από το σχολείο ή να τα ρίχνουν στις παλιές, κατεδαφιστέες τουαλέτες 24 τετραγωνικών μέτρων! Για να κάνουν τί εκεί; Σε ένα ετοιμόρροπο κτήριο 24 τετραγωνικών μέτρων; Εκεί μέσα σε αυτό το μπουντρούμι ρίχνουν τα παιδιά μας και τον Αθλητισμό της πόλης μας; Για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά;
Αν κάποιοι, μέσα από το Σχολείο, μετά από 26 χρόνια, ειδικά αυτήν την κρίσιμη εποχή, θέλουν να κλείσουν το Γυμναστήριο  που ανήκει ουσιαστικά στο ΔΗΜΟ και να κλείσουν ακόμα και την εξώπορτα του προαυλίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι κάνουν ένα τεράστιο λάθος.
Κ. Δήμαρχε, η αίθουσα του Γυμναστηρίου ανήκει στο ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, όπως και όλες οι κτηριακές εγκαταστάσεις και υποδομές των Δημοσίων Σχολείων βάσει της κείμενης νομοθεσίας (νόμοι 1990, 1992,Καποδιστριακός νόμος 1997,  νόμος 2006 και Καλλικρατικός νόμος 2010).
Γι αυτό κ Δήμαρχε, σας ζητάμε να υλοποιηθεί άμεσα η σοφή και δίκαιη Απόφασή σας-Λύση, την οποία δώσατε και μας γνωστοποιήσατε  στην προ ολίγων ημερών συνάντηση των εκπροσώπων των συλλόγων μας στο Δημαρχείο. Αυτή είναι η καλύτερη λύση και η πιο λογική. Η μισή αίθουσα για τις ανάγκες της πρωινής λειτουργίας του σχολείου και η άλλη μισή με τον ειδικό εξοπλισμό και τα όργανα γυμναστικής, για την απογευματινή λειτουργία και τις ανάγκες των ίδιων των  μαθητών του σχολείου  μας, οι οποίοι αθλούνται μέσα από τα ειδικά προγράμματα του Υπουργείου Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, του Δήμου Τριφυλίας και των αθλητικών  συλλόγων. Τα ίδια παιδιά είναι αυτά που πάνε το πρωί και αυτά που πάνε το απόγευμα. Παιδιά μας είναι.
Πιστεύουμε ότι όλοι χωράμε σε αυτό το Γυμναστήριο και όλοι μαζί μπορούμε να προάγουμε τον αθλητισμό της πόλης μας και να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας. Καλή διάθεση και λογική χρειάζεται. Το σχολείο πρέπει να είναι δίπλα μας και όχι απέναντί μας .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη