google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
                                                                   Κυπαρισσία 14 Ιανουαρίου 2016
Οι μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑ.Λ Κυπαρισσίας μετά από Γενική συνέλευση της μαθητικής κοινότητας που διεξήχθη στις 14/1/2016 εξέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς κάθε αρμόδιο ώστε να ακουστεί η φωνή του όπως διατυπώθηκε ως εξής:
Τα μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου και οι μαθητές προχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε συμβολική κατάληψη προκειμένου να ακουστεί η φωνή των μαθητών ειδικότητας και κυρίως του τμήματος Οικονομίας καθώς η ύλη των Πανελλαδικών εξετάσεων διαρκώς αναπροσαρμόζεται με αποτέλεσμα να μην έχουν περιθώριο χρόνου προετοιμασίας, καθώς ύλη που είχαν ετοιμάσει δεν εντάσσεται τελικά στις πανελλαδικές ενώ υπήρξε επιβάρυνση που είναι αδικαιολόγητη ανατρέποντας το πρόγραμμα σπουδών. 
Οι μαθητές δηλώνουν ότι διεκδικούν μόνο τα δικαιώματά τους καθώς σε 4 μήνες περίπου οι μαθητές της Γ Λυκείου ΕΠΑΛ θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις με το σύστημα διεξαγωγής να επιβαρύνεται με νέα ύλη που δεν έχει ακόμα διδαχθεί ενώ αφαιρέθηκε ύλη στην οποία ασχολήθηκαν και διαγωνίστηκαν. Ως εκ τούτου θεωρούν ότι, παιχνίδια με το μέλλον των παιδιών χωρίς ένα σταθερό, δίκαιο πρόγραμμα Πανελλαδικών εξετάσεων που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, δεν είναι αποδεκτό. 
Ζητούμε την σταθερή κατανομή θεμάτων στις εξετάσεις και παράλληλα να δοθεί βάρος στην κατεύθυνση ειδικότητας ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα ως την αγορά εργασίας. Σε ότι αφορά τις ελλείψεις γνωρίζουμε ότι  η περίφημη δημόσια και δωρεάν παιδεία μας  αναμφίβολα νοσεί και χωλαίνει, υποσκελιζόμενη αφενός  από τις ελλείψεις κονδυλίων, υλικοτεχνικών υποδομών και έμψυχου δυναμικού και αφετέρου από τη βρισκόμενη πάντοτε σε άνθιση φροντιστηριακή παραπαιδεία. Τέλος ζητούμε την συμπαράσταση των καθηγητών στα δίκαια εκπαιδευτικά μας ζητήματα μέσα από διάλογο και συνεργασία, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη