ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

kyparissiotis | Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2016 | 0 σχόλια

Αυστηρές συστάσεις στα τραπεζικά ιδρύματα απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης προκειμένου να μειώσουν τις τιμές στα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS), την μηνιαία συντήρησή τους αλλά και το ύψος των προμηθειών που παρακρατούν από τις αγορές. Παράλληλα, είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση ώστε κάθε επιχείρηση να έχει έναν ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό όπου θα εισέρχονται χρήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη, είπε ότι το κόστος αγοράς των μηχανημάτων POS είναι πολύ υψηλό και σε ορισμένες περιπτώσεις απαγορευτικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Υποστήριξε ότι τα τραπεζικά ιδρύματα επιχειρούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους μέσω αυτής της διαδικασίας υπονομεύοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή. «Στόχος της προσπάθειάς μας για επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι να αυξήσουμε τα δημόσια έσοδα και όχι τα κέρδη ορισμένων» είπε ο υπουργός για να προσθέσει σε άλλο σημείο «πρέπει σε συνεργασία με τις τράπεζες να βοηθήσουμε να λειτουργήσει αυτή η διαδικασία». Επίσης, επισήμανε ότι η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του υπουργείου για διαβίβαση στοιχείων σχετικών με το κόστος αγοράς των μηχανημάτων και σημείωσε ότι ο ίδιος θα απευθυνθεί απευθείας στις τράπεζες για «να μειώσουν τις προμήθειες από την αγορά kai την συντήρηση των POS».

Category: , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια