google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Από Οκτώβρη η υλοποίηση του επισιτιστικού προγράμματος στη Μεσσηνία

Από Οκτώβρη η υλοποίηση του επισιτιστικού προγράμματος στη Μεσσηνία

Εντός Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει η αξιολόγηση των 4.000 αιτήσεων από Μεσσήνιους, οι οποίες έχουν κατατεθεί για συμμετοχή στο επισιτιστικό πρόγραμμα που πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.
Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι από τις 4.000 αιτήσεις μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι ποσοστό που ξεπερνά το 80% και ίσως αγγίξει το 90%, έχει κατατεθεί από άτομα που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος και έχουν ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια.

Τρόφιμα
Αυτή τη στιγμή κεντρικά από το υπουργείο έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες των διαγωνισμών για την προμήθεια των τροφίμων που θα διατίθενται.
Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται το τελευταίο τρίμηνο του 2015. Μάλιστα, για το τρίμηνο αυτό οι προμήθειες τροφίμων κ.λπ. θα γίνουν κεντρικά από το υπουργείο και μετά η διαδικασία θα κινείται τοπικά.
Σε ό,τι αφορά τα συνοδευτικά μέτρα (εκδρομές, κοινωνικά φροντιστήρια, κ.λπ.), εκτιμάται ότι ορισμένα θα μπορέσουν να υλοποιηθούν από φέτος.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στη Μεσσηνία την περίοδο 2014-2020.


Παροχές
Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους έχει διαθέσει για την Ελλάδα, για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, 330.555.921 ευρώ για την περίοδο 2014-2020, ποσό το οποίο θα διανέμει, στοχευμένα, υλική βοήθεια και θα παρέχει συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης με:
-τρόφιμα (μακράς διαρκείας και φρέσκα καθώς και ειδικά τρόφιμα για βρέφη)
-βασικές υλικές στερήσεις (ρουχισμός για παιδιά και ενήλικες/κυρίως αστέγους – είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία, παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός κ.λπ.).
Η διανομή τροφίμων θα γίνεται σε πακέτα τροφίμων ή ως έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίων. Η ειδική ομάδα στόχος για τα τρόφιμα είναι άπορα άτομα και, κυρίως, οικογένειες απόρων με παιδιά (με ιδιαίτερη έμφαση σε μονογονεϊκές/πολυμελείς οικογένειες), καθώς και οι άστεγοι.
Η ειδική ομάδα στόχου για τις βασικές υλικές στερήσεις θα είναι οικογένειες απόρων με παιδιά (με ιδιαίτερη έμφαση σε μονογονεϊκές / πολυμελείς οικογένειες), καθώς και οι άστεγοι 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη