google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Μόνο τρεις ναυαγοσώστες για… πέντε «πολυσύχναστες» παραλίες διαθέτει ο Δήμος Τριφυλίας! Έτσι, υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα κάλυψης με ναυαγοσώστες στις παραλίες του Καλού Νερού, της Κυπαρισσίας, του Στομίου και του Λαγκούβαρδου και στο Μάτι Γαργαλιάνων. Το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα έγινε γνωστό στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε ο ορισμούς δικηγόρου για το πρόστιμο που έχει επιβάλει το Λιμεναρχείο στο Δήμο Τριφυλίας, επειδή σε επιτόπιο έλεγχο κλιμακίου του Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ναυαγοσώστης σε παραλία.
Το ζήτημα δεν είναι αυτό καθεαυτό το πρόστιμο των 250 ευρώ, κάθε φορά που το Λιμενικό θα ελέγχει και δε θα βρίσκει ναυαγοσώστη στη θέση του, αλλά το γεγονός ότι από τις τέσσερις «πολυσύχναστες» παραλίες, τουλάχιστον η μία κάθε μέρα δεν καλύπτεται καθόλου από ναυαγοσώστη, αφού αυτοί είναι μόλις τρεις! Επίσης αυτονόητο είναι ότι με τους τρεις ναυαγοσώστες δεν μπορούν να καλυφθούν έστω δύο παραλίες μία ημέρα, επειδή χρειάζονται τουλάχιστον δύο βάρδιες για κάθε μία! Είναι γεγονός, πάντως, ότι οι τρεις ναυαγοσώστες επιτηρούν, καθένας εξ αυτών, κάθε μέρα την παραλία όπου βρίσκονται πέραν του ωραρίου, αλλά δε λύνεται το πρόβλημα.
Ενώ ο Δήμος έκανε δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για έξι ναυαγοσώστες, μόνον τρεις ανταποκρίθηκαν. Όμως, ο Δήμος άργησε πολύ να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες και να έρθει σε επαφή με σχολές και οργανώσεις ναυαγοσωστών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενδιαφέρον, αφού σχεδόν όλοι είχαν «κλείσει» για άλλες περιοχές νωρίτερα. Η κάλυψη από ναυαγοσώστες των «πολυσύχναστων» παραλιών είναι ζήτημα πολύ σοβαρό και απαιτείται από τη Δημοτική Αρχή να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να βρεθούν και τοποθετηθούν στις παραλίες κι άλλοι. Ήδη στην περιοχή υπάρχουν δύο συμβάντα: στο Καλό Νερό είχε τραγική κατάληξη με τον πνιγμό ενός ατόμου, ενώ στην παραλία της Κυπαρισσίας προ ημερών λίγο έλειψε να πνιγεί ηλικιωμένη. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η παραλία του Καλού Νερού και η παραλία του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας έχουν βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία και ένα από τα κριτήρια είναι και η φύλαξη από ναυαγοσώστη, ενώ αναγκαία είναι και η φύλαξη ναυαγοσώστη στο Στόμιο.
Από το Θάρρος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη