google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ για το θέμα του Νοσοκομείου έκαναν δημοτικοί σύμβουλοι όπου ο κ. Σαμπαζιώτης έθιξε το θέμα των εργαζομένων που ενδεχομένως δεν ομογενοποίησαν την ουσία διατήρησης του ιδρύματος, ενώ  η κα Πανουσιοπούλου ζήτησε εκτός από το ψήφισμα να απαιτηθεί η αυτόνομη νομική λειτουργία του ιδρύματος καθώς με την ενοποίηση του αμαυρώθηκε ο χαρακτήρας λειτουργίας του. Για τους αγώνες μίλησε ο κ. Πετρόπουλος όπως και ο κ. Πούλος ο οποίος δήλωσε επιφυλακτικός για τις υποσχέσεις των αρμόδιων παραγόντων που επιχειρείται η υποβάθμισή του με την μέθοδο της σαλαμοποίησης. Ο κ. Σωτήρης Τσίγγανος ζήτησε σύγκρουση με τις δυνάμεις που διαλύουν την δημόσια υγεία θεωρώντας ότι αυτή είναι η ευθύνη του οικείου Δ.Σ. Τριφυλίας.
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ
Ο ιατρός κ. Βασιλείου μίλησε για τον νέο οργανισμό που αναιρεί ειδικότητες και καταργεί κλινικές μέσα από την λογική της διαρκούς υποβάθμισης. Στο ίδιο μήκος κλίματος κινήθηκε και ο κ. Κωνσταντόπουλος για τις βουλές της τρόικας μέσα από το πλαίσιο άσκησης πολιτικών.
Ο κ. Κόλλιας μίλησε για τον στόχο της διατήρησης του νοσοκομείου ως δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας και όχι η υποβάθμισή του χωρίς περιττές φιλολογίες. Παράλληλα μίλησε για τις 4 δομές υγείας στην Τριφυλία οι οποίες πρέπει να διατηρηθούν πιέζοντας για αναβάθμιση σε προσωπικό. Κατέληξε λέγοντας ότι το Δ.Σ. έχει θεσμικό ρόλο με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις παρουσία της κοινωνίας, υποβάλλοντας την πρόταση για διαρκή διάλογο και διαρκή διεκδίκηση απέναντι στην κατάργηση δομών και κυρίως ειδικοτήτων. Τέθηκε πάντως το θέμα μόνιμης παρουσίας της Επιτροπής Αγώνα για τις δομές υγείας, αλλά και τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ που ενδεχομένως θα συνδράμουν παροχές υγείας στα δημόσια νοσοκομεία. Η κοινή πρόταση κατατέθηκε ομόφωνα με έμφαση την εγρήγορση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη