ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΕ Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ μετά από αρκετή κριτική κατά πλειοψηφία ο Προυπολογισμός του Δήμου Τριφυλίας για το 2013 με 18 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 1 ψήφο αποχής από τον Ι. Καλκαβούρα με την συνοχή της πλειοψηφικής παράταξης να είναι πλέον οριακή.....
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας υποστήριξε ότι ο Προυπολογισμός έχει ένα μόνο χαρακτήρα, ως ισοσκελισμένος με βάση τις δαπάνες του αυξημένες μόνο μέχρι 30% σε σχέση με πέρσι. Μίλησε για βάρος που θα δοθεί στην μεγιστοποίηση των εσόδων χωρίς όμως το όραμα υλοποίησης έργων πνοής αποτελώντας ένα λογιστικό κείμενο και όχι πολιτικό. Εξήγησε ότι το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ το χαρακτήρισε ως όργανο..Τροικανής έμπνευσης, καθώς ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι ευτυχής που επιβάλλεται πρόγραμμα λιτότητας παρότι ο Δήμος δεν είναι άτακτος σε ότι αφορά την δημοσιονομική του πειθαρχία. Μάλιστα επέμεινε ότι θα αξιοποιηθεί το εργαλείο εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών με βάση το Σύμφωνο που υπέγραψε με την πολιτεία ώστε να δοθεί ανάσα στα κοινοτικά διαμερίσματα και την αγορά.
Ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
 Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σωτηρόπουλος θεώρησε ότι ο προυπολογισμός είναι καθαρά πολιτικός με συρραφή αριθμών, συμφωνώντας με τις οδηγίες της Πολιτείας ώστε να...τελειώσει το φαγοπότι στους ΟΤΑ, κρίνοντας θετική την υπέρβαση εξόδων η οποία τίθεται σε φραγμό ,εκτιμώντας ότι ο Δήμος δεν έχει καμία κατεύθυνση αύξησης των εσόδων του. Έτσι με βάση τα βεβαιωθέντα έσοδα θα εισπραχθούν πόροι αυξημένοι μόνο κατά 30%. Τον χαρακτήρισε ως φανταστικό και υστερημένος χωρίς να δίνει κάτι καινούργιο και πνοή στον τόπο.
Ο ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ  ΣΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σαράντος Κουκούμης ο οποίος τον καταψήφισε λέγοντας ότι είναι ταξικός προυπολογισμος και λειτουργεί σε βάρος των λαικών στρωμάτων με συρρίκνωση προσωπικού, διόγκωση της ανεργίας, υποχώρηση κοινωνικών υπηρεσιών. Προέβλεψε ότι οι εργαζόμενοι θα υποφέρουν καθώς
το φαγοπότι θα συνεχιστεί με ραγδαία αύξηση δημοτικών τελών και διόγκωση σε όλους τους τομείς.Τέλος είπε ότι οι κοινότητες εκλιπαρούν για να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις ανάγκες των κατοίκων ενώ τα τοπικά συμβούλια απαξιώθηκαν, καταλήγοντας ότι ο Προυπολογισμός είναι πολιτικό κείμενο και δεν θα εφαρμοστεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια