google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τα ελληνικά προιόντα βοηθούν τις εξαγωγές

Τα ελληνικά προιόντα βοηθούν τις εξαγωγές

Η δυναμική επέκταση των ελληνικών τροφίμων στις διεθνείς αγορές, σε συνδυασμό με την αναθέρμανση παραγγελιών για πρώτες ύλες και μηχανήματα-εξοπλισμό, λειτούργησαν καταλυτικά για την αύξηση 9,8% στις ελληνικών εξαγωγών τον Αύγουστο, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα πετρελαιοειδή, με την αύξηση σε ετήσια βάση να υπολογίζεται πλέον στα επίπεδα του 7,1%
.Η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά τον περασμένο Αύγουστο όπως δείχνουν τα στοιχεία, προήλθε, κυρίως, από.... τις εξαιρετικές επιδόσεις στα αγροτικά προϊόντα και κυρίως τα φρούτα- λαχανικά και το ελαιόλαδο, καθώς και στις Πρώτες Ύλες, κυρίως ορυκτών, αλλά και των προϊόντων της κατηγορίας Μηχανήματα- Εξοπλισμός. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πιέσεις συνεχίζονται μόνο στις τρεις κατηγορίες προϊόντων (Ποτά- Καπνός, Βιομηχανικά Προϊόντα, Εμπιστευτικά Προϊόντα). Τα στοιχεία του Αυγούστου, τα οποία και ανέλυσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, επί των εκτιμήσεων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), δείχνουν σημαντική ανάκαμψη των εξαγωγών προς τις Τρίτες Χώρες (+11,7%) και ανακοπή της υποχώρησής τους προς τις χώρες της Ε.Ε. (+8,8%), μετά από τέσσερις συνεχόμενους μήνες.
Μετά τις εξελίξεις αυτές, το ποσοστό των ελληνικών προϊόντων που απορροφάται από τις χώρες της Ε.Ε. ανέρχεται σε 63,6%, ενώ το υπόλοιπο 36,4% απευθύνεται σε Τρίτες Χώρες. Συγκεκριμένα, η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά τον μήνα Αύγουστο 2012 ανήλθε στο ποσό των 1.236,8 εκατ. ευρώ έναντι 1.125,9 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2011, παρουσιάζοντας αύξηση 9,8%. Σε επίπεδο δωδεκαμήνου, η αύξηση διαμορφώνεται στα επίπεδα του 7,1%, όταν οι αρχικές προβλέψεις για το σύνολο του 2012, έκαναν λόγο για αύξηση μεταξύ 4% και 6%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη