google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επιστολή για το πολεμικό κλίμα στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών

Επιστολή για το πολεμικό κλίμα στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών

ΛΑΒΑΜΕ μια επιστολή γονέα για την κατάσταση στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλαιτρών μετά την διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων για την δίωξη δασκάλας για την οποία μάλιστα οι αρμόδιες αρχές δεν ιδρώνουν. Να δούμε τι υποστηρίζει ο αναγνώστης στην επιστολή του:
Είμαι γονέας νηπίου του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών του ολοήμερου τμήματος. "Ειλικρινά λυπάμαι αφάνταστα για όλα αυτά που συμβαίνουν στο σχολείο μας αυτό το διάστημα. Αυτές τις μέρες έχω ακούσει και διαβάσει τόσα ψευδή και ανακριβή πράγματα. Γιατί άραγε …. κάποιοι γονείς λένε ψέματα ή μισές αλήθειες; Τίνος το παιχνίδι παίζουν δυο τρεις απ΄ αυτούς και παρασύρουν μερικούς άλλους; Τι λόγο έχουν και φωνάζουν τόσο δυνατά και έντονα;;;;; Μήπως μπορούν να μας πουν;;;;;;;;;;; ρωτάω μήπως;;;;;;;;; γιατί αν δεν τον πουν με Χαρά…. μπορώ να το πω εγώ. Γιατί όλες οι σχέσεις και όλων οι διαδρομές είναι γνωστές…….. Την Πέμπτη και Παρασκευή οι διαμαρτυρόμενοι γονείς ήταν λιγότεροι από τους μισούς. 
Οι υπόλοιποι γονείς που ήταν; Μήπως κάποιοι γονείς πιέστηκαν (αγνοώντας τα γεγονότα και παραπληροφορώντας τους), να υπογράψουν αυτές τις επιστολές διαμαρτυρίας που στέλνονται στον Προϊστάμενο; Την ημέρα που έγινε το συμβάν με το νήπιο επειδή ήταν παρόν και το δικό μου παιδί το ρώτησα σχετικά τι έγινε και μου είπε τα εξής: Η νηπιαγωγός είχε βάλει διάφορα χρώματα σε πιατάκια και βάζανε τις παλάμες τους μέσα και το αποτύπωναν σε χαρτί. Επειδή το νήπιο ήταν ζωηρό και έκανε φασαρία για να μην τους ενοχλεί το κλείδωσε στην άδεια αίθουσα του ολοήμερου τμήματος αφού πρώτα το μάλωσε. Το νήπιο μη δεχόμενο αυτή την σκληρή τιμωρία άρχισε να χτυπάει την πόρτα με τα χέρια του και τα πόδια του και να ουρλιάζει να το βγάλουν έξω. Ξέρετε τι ακριβώς μου είπε το παιδί μου; «μπαμπά πονούσαν τα αυτιά μας από τις φωνές του….». Αλήθεια, τέτοιες τακτικές «σωφρονισμού» έμαθε στο πανεπιστήμιο που σπούδασε; Πως θα ένοιωθε αν έκαναν το ίδιο στο δικό της παιδί; Αυτό το περιστατικό γιατί δεν το αναφέρει στους γονείς; Ή, όποιοι το γνωρίζουν, γιατί το προσπερνούν; Την ίδια συμπεριφορά θα είχαν αν το περιστατικό αφορούσε το δικό τους παιδί; Όταν βγήκαν διάλειμμα το συγκεκριμένο νήπιο την ημέρα εκείνη δεν έφυγε μία αλλά δύο φορές. Γιατί άραγε; Μήπως αυτό ήταν αποτέλεσμα της απαράδεκτης και αποτρόπαιης τιμωρίας που του είχε επιβάλει πριν η νηπιαγωγός του; Μήπως γιατί όταν βγαίνουν διάλειμμα η νηπιαγωγός είναι όλη την ώρα με το κινητό στο αυτί της; Μήπως τα τρεξίματα γύρω γύρω τα άρχισε αφού έγινε το συμβάν αλλά και γιατί ήταν παρούσα κάποια συγκεκριμένη μαμά και ήθελε να παραστήσει την καλή νηπιαγωγό; Για να μην θεωρήσει κάποιος ότι λέω τα παραπάνω για να υπερασπιστώ την προϊσταμένη ας ρωτήσει το παιδί του όσοι από τους γονείς είχαν τα παιδιά τους την ημέρα εκείνη στο σχολείο. Τα παιδιά δεν λένε ποτέ ψέματα. Λένε ότι η συγκεκριμένη κυρία ήταν από την περσινή χρονιά. Γιατί άραγε λένε αυτό το ψέμα; Η κυρία αυτή στο σχολείο ήρθε φέτος το Σεπτέμβριο. Μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες τόσο πολύ αναντικατάστατη έγινε; Και με τέτοια συμπεριφορά τόσο πολύ την αγάπησαν τα παιδιά; Τότε γιατί κάποια νήπια ακόμη κλαίνε και αναγκάζονται οι γονείς τους να κάθονται μαζί τους όλη την ημέρα; Και γιατί φτάνουν κάποιοι γονείς σε τόσο ακραίες καταστάσεις υπεράσπισης;; 
Μην είμαστε τόσο πολύ αφελείς …… Όταν απουσιάζει κάποια νηπιαγωγός σχολείο πηγαίνουν μόνο τα νήπια που είναι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και τα προνήπια παραμένουν στο σπίτι. Όπως μας ενημέρωσαν αυτό προβλέπει η Νομοθεσία και πολύ σωστά κρατήθηκαν τα νήπια ανεξάρτητα αν ήταν του κλασικού ή του ολοήμερου. Δεν έκανε του κεφαλιού της ούτε η νηπιαγωγός ούτε η Προϊσταμένη πιο θα πάει σχολείο και πιο όχι. Μην τρελαθούμε στο τέλος. Βασικός υπεύθυνος βέβαια είναι ο προϊστάμενος, που έχει μάθει να διοικεί από την πολυθρόνα του και δεν έρχεται εδώ να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Μου ανέφερε γονιός του κλασικού τμήματος ότι όταν τους συγκέντρωσε η νηπιαγωγός για να τους ανακοινώσει ότι φεύγει τους είπε ότι φταίει η προϊσταμένη που της έκανε αναφορά και ότι μάλλον έχει προσωπικά μαζί της. Την στιγμή που έλεγε αυτά παρουσιάστηκε η προϊσταμένη που, ακούγοντας τι έλεγε, την ρώτησε γιατί λέει ανακρίβειες στους γονείς. Η ίδια δεν της είχε πει ότι θα το αναφέρει στον προϊστάμενο και η Προϊσταμένη της ζήτησε να μην το κάνει γιατί έτσι θα μπλέξουν τα πράγματα και θα βγει και η ίδια εκτεθειμένη; Μετά γιατί έλεγε ότι δεν είπε ότι θα το κάνει αλλά ότι θα το σκεφτεί; Τι ακριβώς ήθελε η νηπιαγωγός να σκεφτεί; Τι όνειρο θα δει το βράδυ ή από πια μεριά θα κοιμηθεί και έτσι θα αποφασίσει αν θα πρέπει να το πει ή όχι; Έχει κάνει τέτοιο έγκλημα σε μια αθώα ψυχούλα και θέλει να σκεφτεί τι;;;;; Και μετά τα βάζουμε με την προϊσταμένη γιατί έκανε την αναφορά. Επειδή ήθελε να είναι νομότυπη γιατί είχε να κάνει με μια ανεύθυνη νηπιαγωγό που επιπλέον δεν ήξερε και ήθελε να σκεφτεί;;;;;;;;;;;; 
Θα τρελαθούμε στο τέλος;;;;;;;;;; Καλό θα είναι να σταματήσουν εδώ τα πράγματα. Καινούργια νηπιαγωγός έχει έρθει στο σχολείο, να την αφήσουν να κάνει ήρεμα την δουλειά της και αυτήν και το άλλο τμήμα που στο κάτω κάτω της γραφής δεν χρωστάμε τίποτα να μην μπορούν να πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο. Υ.Γ. Γνωρίζουν άραγε οι γονείς που εμποδίζουν την λειτουργία του σχολείου και μας δημιουργούν προβλήματα ότι τελούν το αδίκημα της παρεμπόδισης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας; Αν κάποιοι λοιπόν έχουν λόγους και θέλουν να εξυψώσουν την νηπιαγωγό αλλά και να υποβιβάσουν την προϊσταμένη του σχολείου ας βρουν άλλους τρόπους και άλλες αφορμές….. Ας αφήσουν το σχολείο να λειτουργήσει ομαλά γιατί καμιά φορά και η σιωπηρή πλειοψηφία παύει να είναι σιωπηρή…. Και ένα ερώτημα. 
Η αστυνομία και συγκεκριμένα ο διοικητής της που παρευρίσκετο, γιατί επιτρέπουν σε καμιά δεκαριά να διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου και την έννομη τάξη; Γιατί δεν τους συλλαμβάνουν; Γιατί δεν επιβάλουν την νομιμότητα; Γιατί δεν απαγγέλουν αυτεπάγγελτες διώξεις; Διαπράττουν αδίκημα ή όχι; Αλλά και ο εισαγγελέας αν είναι αλήθεια αυτά που λένε και γράφουν, είναι δυνατόν να δέχτηκε να μεσολαβήσει; Θα τρελαθούμε όλοι στο τέλος; Έχουμε πάθει συνολικό παραλήρημα;"

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη