google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δήμο Γαργαλιάνων προτείνει το Τοπικό συμβούλιο χωρίς όμως γεωγραφικά όρια...

Δήμο Γαργαλιάνων προτείνει το Τοπικό συμβούλιο χωρίς όμως γεωγραφικά όρια...

ΡΗΓΜΑ στην ενότητα του Δήμου Τριφυλίας που δεν έχει ομογενοποιηθεί ακόμα αποτελεί η απόφαση για δημιουργία νέου δήμου στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας πρότεινε ομόφωνα το Τοπικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων στηριζόμενο στις αποφάσεις των Δημοτικών συμβουλίων του 2010 με τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν από τους τότε άρχοντες οι οποίοι όμως μετά δεν έθεσαν υποψηφιότητα. Στο χορό εισήλθαν μάλιστα τα Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων που κινούνται στο ίδιο πνεύμα σε ότι αφορά την χωροθέτηση η οποία όμως δεν έχει προταθεί από την Κυβέρνηση.....
Συγκεκριμένα στην απόφασή του το Τ.Σ. Γαργαλιάνων εστιάζει στις άναρχες δομές όπως υποστηρίζει του"Καλλικράτη" με γνώμονα τα οικονομικά δεδομένα κάθε περιοχής και τον αναπτυξιακό του προσανατολισμό μαζί με την γεωμορφολογία του, οι αποστάσεις, αλλά και οι οδικές υποδομές που οδηγούν στην Δημοτική ενότητα. Παρότι δεν γίνεται κουβέντα για τις υπηρεσίες που καταργήθηκαν στην περιοχή το Τοπικό συμβούλιο επικαλείται τις επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες και προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τις  προτάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των καποδιστριακών δήμων της περιοχής. Θεωρούν μάλιστα ότι ο Καλλικράτης αποτέλεσε όνειδος καρεκλοκένταυρων από μικροπολιτικές – κομματικές σκοπιμότητες οι οποίες δεν εξέτασαν καθόλου την βούληση των τοπικών κοινωνιών με αποτέλεσμα να ταλανίζονται οι σχέσεις μεταξύ των περιοχών να διογκώνεται η ταλαιπωρία των δημοτών, να διευρύνεται η γραφειοκρατία με αταξία υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων ενώ λόγω της κρίσης να χάνονται έσοδα από τους Δήμους χωρίς η Πολιτεία να διορθώνει το πρόβλημα.
ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ
Όπως υποστηρίζει μάλιστα το τοπικό συμβούλιο ο νέος δήμος αυτός που δεν καθορίζει τα όριά του μπορεί να λειτουργήσει ως ευέλικτος, λειτουργικός, βιώσιμος και με άξονα την Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων που συγκεντρώνει όλα τα οικονομικά, παραγωγικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά, πολιτισμικά, θρησκευτικά κριτήρια μαζί με τις ελάχιστες υποδομές, ιστορικές, χωροταξική και γεωγραφική συνέχεια και ομοιογένεια, μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις, αλματωδώς αναπτυσσόμενη ενιαία παραλιακή – τουριστική ζώνη.
Η πρόταση παρότι κοινοπιείται στο γραφείο του δημάρχου Τριφυλίας θα αποτελέσει προφανώς αντικείμενο συζήτησης στο Δημοτικός συμβούλιο της 3ης Σπετμεβρίου με στόχο να σταλεί πρόταση στον υπουργό Εσωτερικών που θα προβλέπει μεταξύ άλλων την λειτουργικότητα του νέου Δήμου, την εκπόνηση στρατηγικού σχεδιασμού, την ορθολογική επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τον πολίτη και τους επενδυτές ή επισκέπτες της περιοχής..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη