google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πληθαίνουν στην Τριφυλία τα περιστατικά εξαπάτησης κληρικών

Πληθαίνουν στην Τριφυλία τα περιστατικά εξαπάτησης κληρικών

Οι επιτήδειοι ψάχνουν συνεχώς νέους τρόπους για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες. Μετά τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά, όπου άγνωστοι κατάφεραν και απέσπασαν χρηματικά ποσά με πρόφαση την άμεση ανάγκη για οικονομική βοήθεια συγγενικών τους προσώπων, νέα κρούσματα έκαναν την εμφάνισή τους σε Φιλιατρά και Δώριο.
Αυτή τη φορά οι άγνωστοι έχουν βάλει στο στόχαστρο κληρικούς της περιοχής, προσπαθώντας να τους εξαπατήσουν, όπου μάλιστα σε μία περίπτωση τα κατάφεραν, παρότι ακόμη και ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, έχει προειδοποιήσει με ανακοινώσεις στις 30-09-2010 και στις 24-01-2012 για παρόμοιες απόπειρες εις βάρος ιερέων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, άγνωστος τηλεφώνησε εχθές το πρωί στις 11 σε αριθμό που άνηκε σε αποβιώσαντα κληρικό (δεν το γνώριζε αυτό ο άγνωστος) στα Φιλιατρά, προσπαθώντας να πείσει στην συνέχεια την κόρη του ότι ο ιερέας δικαιούται αναδρομικές εισφορές από το Ταμείο των κληρικών (ΤΑΚΕ) ύψους 21.000 ευρώ. Για να μπορέσει όμως να εισπράξει αυτό το ποσό, θα πρέπει πρώτα να καταθέσει σε λογαριασμό της Εμπορικής Τράπεζας, το φόρο που αναλογεί ύψους 2.165 ευρώ.
Προσπάθησε να γίνει πιο πειστικός αναφέροντας πως θα πρέπει να ενεργήσουν γρήγορα, διότι η υπόθεση θα μπει στο Αρχείο και σήμερα (δηλαδή εχθές), ήταν η τελευταία ημέρα της προθεσμίας.
Η κόρη βέβαια δεν πείστηκε και έχει ήδη καταγγείλει το περιστατικό στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας. Το περίεργο είναι ότι ο αριθμός τηλεφώνου του ιερέα έχει μεταφερθεί εδώ και καιρό στο όνομα της θυγατέρας, ενώ παραμένει απόρρητος στους τηλεφωνικούς καταλόγους. Πως λοιπόν βρέθηκε στα χέρια του αγνώστου;
Αντίθετα θύμα πριν από λίγες ημέρες, έπεσε ιερέας στο Δώριο, όταν μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, πείστηκε ότι εγκρίθηκε μία επιδότηση για Ιερό Ναό της περιοχής και κατέβαλε, προκειμένου να εισπραχθούν τα χρήματα της επιδότησης, το ποσό που του ζητήθηκε. Βέβαια στην συνέχεια αντιλήφθηκε ότι εξαπατήθηκε.
Οι Αρχές, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να μην πείθονται εύκολα με άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.
Ιδιαίτερα, εφιστάται η προσοχή στους συνταξιούχους κληρικούς, να μην πείθονται όταν τους τηλεφωνούν άγνωστα άτομα τα οποία προφασίζονται ότι εργάζονται στο Επικουρικό Ταμείο Κληρικών και τους ζητούν προσωπικά στοιχεία ή την καταβολή χρημάτων για τη δήθεν εκκαθάριση της σύνταξης ή του εφάπαξ που δικαιούνται.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη