google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Financial Times: Η «επαιτεία» της ελληνικής κυβέρνησης

Financial Times: Η «επαιτεία» της ελληνικής κυβέρνησης

Σε ένα εξαιρετικά προκλητικό δημοσίευμα, οι γερμανικοί Financial Times κάνουν λόγο για την «επαιτεία» της ελληνικής κυβέρνησης προς την ΕΚΤ αναφορικά με το ζήτημα για δάνειο-γέφυρα μέχρι τον Σεπτέμβριο.​..
«Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών σε δημοσιογράφους στην Αθήνα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί, αν το Eurogroup συμφωνούσε να χρησιμοποιηθούν χρήματα που δεν έχουν ζητηθεί ακόμα και έχουν καταβληθεί από το EFSF στο ελληνικό ταμείο ενίσχυσης τραπεζών» αναφέρει η εφημερίδα.
«Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι με τη βοήθεια του δανείου-γέφυρας θα μπορούσαν να αναβληθούν για λίγο και οι περικοπές στον προϋπολογισμό ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που ζητούν οι ευρωδιασώστες. Κατ" αυτόν τον τρόπο το δάνειο-γέφυρα θα απέτρεπε την άμεση ανταπόκριση της Ελλάδας στα αιτήματα των ευρωδιασωστών για ταχεία εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» οι γερμανικοί Financial Times.
Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Οι δανειστές έχουν μεν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν τη χώρα να βρει μια λύση για την περαιτέρω χρηματοδότησή της, αλλά παραμένει ασαφές το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό. Πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος βοήθειας θα ληφθούν μόλις τον Σεπτέμβριο. Μια δυνατότητα θα ήταν να δεχτεί η ΕΚΤ καθυστέρηση στην αποπληρωμή του ομολόγου, που λήγει τον Αύγουστο».
Οι ευρωδιασώστες, καταλήγει το άρθρο, έχουν χάσει προ πολλού την υπομονή τους με την Ελλάδα. Οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις όπως οι ιδιωτικοποιήσεις συντελούνται, κατά την άποψή τους, με υπερβολικά αργούς ρυθμούς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη