google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 TO ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣΑ Δ.Ε ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ

TO ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣΑ Δ.Ε ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ

ΜΕ δεκάδες θέματα στην ημερήσια διάταξη πραγματοποιήθηκε η 7η συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας με θέματα τοπικού χαρακτήρα αλλά και ενημέρωση για αποφάσεις για ζητήματα που αφορούν τις τοπικές ενότητες. Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας αναφέρθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ε.ΔΕ. για την οικονομική κατάσταση των Δήμων, τονίζοντας ότι υπάρχει βασική περίληψη του κ. Ασκούνη που περιγράφει την οικονομική κατάσταση της αυτοδιοίκησης από το 2010 μέχρι σήμερα με πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών που ενέχει μορφή ψηφίσματος. Διευκρίνησε ότι υπήρξε πρόθεση με πολιτικούς αρχηγούς και η κινητοποίηση που δεν προβλήθηκε όσο πρέπει λόγω της προεκλογικής περιόδου, ενώ αναφέρθηκε στη παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων ο οποίος ύψωσε τη φωνή με ένα κλίμα που ανέδειξε τα προβλήματα, ενώ η Γ.Σ. θα επαναληφθεί μετά τις εκλογές. Επίσης μίλησε για το διορθωτικό Νόμο που τροποποιεί διατάξεις του Καλλικράτη ιδίως για τα σημεία που μιλούν για μειώσεις σε ΣΑΤΑ και ΚΑΠ οι οποίοι κατακερματίζονται.
Σε ότι αφορά τα θέματα ημερήσιας διάταξης τα περισσότερα αφορούσαν εγκρίσεις της επιτροπής ποιότητας ζωής όπως ο Προσδιορισμός ορίων οικισμού Αγίου Ιωάννη Κοπανακίου η οποία ήταν ομόφωνη, η Παραχώρηση χώρου επί της οδού Καλαντζάκου στην Τ.Κ. Κοπανακίου στον Τζανέτο Πέτρο με ομόφωνη πρόθεση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, η Αντικατάσταση ξύλινου τμήματος κερκίδας Δημοτικού Γηπέδου Κοπανακίου και επισκευή Περίφραξης με ομοθυμία, καθώς και η Διαγράμμιση απαγόρευσης στάθμευσης στις οδούς Νικολοπούλου και Βενιζέλου στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων που ήταν ομόφωνη.
Παράλληλα τέθηκε το θέμα για τη Δημιουργία στάσης δρομολογίων ΚΤΕΛ Μεσσηνίας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ομοίως η Γνωμοδότηση επί του απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας έτους 2011 ενώ εκφράστηκε ομόφωνα η Οριστική παραλαβή της Περιβαλλοντικής μελέτης του έργου «Κατασκευή και λειτουργία βιολογικής μονάδας Compact στο Δ.Δ. Χριστιανούπολης, Δ.Δ. Φιλιατρών» που προχωρά ικανοποιητικά ώστε το έργο να είναι ώριμο. Μάλιστα το Σώμα προέβη στην Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ» και χορήγηση παράτασης για τρίμηνο τουλάχιστον. Τα υπόλοιπα θέματα αφορούσαν αιτήσεις δημοτών και η Έγκριση δαπάνης 570,00 ευρώ για τον εορτασμό της Αγ. Μαύρας, Δ.Ε. Φιλιατρών. Με άλλη απόφαση το Δ.Σ. προχώρησε στη Διόρθωση ηλεκτρονικού αρχείου επιφανειών ιδιοκτησιών για χρέωση Δημοτικών Τελών, Δημοτικών Φόρων και ΤΑΠ (Έγκριση της αριθ. 31/2012 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής) ενώ οριστικοποιήθηκε ο Καθορισμός τελών δικαιώματος βοσκής έτους 2012 (έγκριση αριθ. 48/2012 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής Δ. Τριφυλίας), η Ψήφιση δαπάνης για κάλυψη εξόδων Γυμνασίου Κυπαρισσίας για το Πρόγραμμα COMENIUS (φιλοξενία) που ολοκληρώνεται, ο Ορισμός θέσεων και καθορισμός τιμής αυτών στην Κυριακάτικη Αγορά (Παζάρι) Κοπανακίου. Τέλος το Σώμα συζήτησε την Δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στην Τ.Κ. Κοπανακίου μετά την επίσκεψη του Διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών του Νομού κ. Κοπελιού στη περιοχή καλύπτοντας την ορεινή ζώνη της Τριφυλίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη