google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 O Νόμος τέρας του Παυλόπουλου υπονομεύει..την ισονομία

O Νόμος τέρας του Παυλόπουλου υπονομεύει..την ισονομία

Ο παραλογισμός του εκλογικού νόμου του Προκόπη Παυλόπουλου με τον οποίο έγιναν οι χθεσινές εκλογές φτάνει στο αποκορύφωμα του στην Α' Περιφέρεια Αθηνών. Φυσικά ο Μεσσήνιος Προκόπης είναι εκείνος που έλεγε άλλα στη Κυβέρνηση όταν ήταν υπουργός και άλλα μετά...οπότε οι νεοδημορκάτες τον θεωρούν ήδη αποτυχημένο....
Κι αυτό γιατί η απίστευτη διάταξη με την οποία το πρώτο κόμμα πριμοδοτείται με 50 επιπλέον έδρες ακόμα κι αν η διαφορά του από το δεύτερο είναι μόλις μία ψήφος, βρίσκει την πλέον σκανδαλώδη μορφή της εφαρμογής της στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος με την ιδιότητα του υπουργού Εσωτερικών την περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έφτιαξε τον νόμο με τον οποίο έγιναν οι χθεσινές εκλογές κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.
Έτσι φρόντισε το μεγαλύτερο κομμάτι από το «μπόνους» των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα να δίνεται στην Α Περιφέρεια Αθηνών που...κατά σύμπτωση είναι και η Περιφέρεια που πολιτεύεται.
Έτσι, είναι ενδεικτικό ότι στην συγκεκριμένη Περιφέρεια η ΝΔ αν και συγκέντρωσε μόλις 15,79% , εκλέγει οκτώ βουλευτές και μάλιστα αν σε πανελλαδικό επίπεδο ξεπερνούσε το 19% θα κατάφερνε να εκλέξει εννέα.
Ο κ. Παυλόπουλος αποδεικνύεται ιδιαίτερα προνοητικός μιας και με βάση τα αποτελέσματα εξελέγη στην έβδομη θέση, μία δηλαδή πριν από την τελευταία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 19,1% εκλέγει μόλις τρεις βουλευτές, η Χρυσή Αυγή με 8,78% εκλέγει δύο βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ με 9% μόλις... έναν. Συνολικά, όλα τα υπόλοιπα
κόμματα που συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξης του 84, 21% εκλέγουν εννέα βουλευτές, έναν περισσότερο από την Νέα Δημοκρατία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη