google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στους Γαργαλιάνους οι μαθητές ξεπέρασαν τον εαυτό τους...

Στους Γαργαλιάνους οι μαθητές ξεπέρασαν τον εαυτό τους...

Τις εργασίες τους που προετοίμασαν όλη τη σχολική χρονιά παρουσίασαν οι μαθητές του Γυμνασίου Γαργαλιάνων στο κοινό της περιοχής δείχνοντας την πολύ σημαντική δουλειά που έκαναν με την αρωγή των καθηγητών τους.
Τα παιδιά του σχολείου στο πλαίσιο των πολιτιστικών και περιβαλλοντολογικών προγραμμάτων που υλοποίησαν κατά την διάρκεια της χρονιάς έχοντας την αρωγή των καθηγητών τους Αργυρού Μπακάλη, Αλεξάνδρας Βαρβατσούλη, Ευσταθίας Χρονοπούλου, Γεώργιου Σπανού, Ιουλίας Βαβάτσικου, Αναστασίας Δημητροπούλου, Καλομοίρας Παντελή, Μαριάνθης Πετροπούλου, Παναγιώτα Καράμπελα, Χρύσα Σταύρακα και Μαρίας Γκόγκα, καταρχήν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου παρουσίασαν την θεατρική τους εκδήλωση χωρισμένη σε δύο μέρη.
Στο πρώτο παρουσίασαν δραματοποιημένες στιγμές από την ιστορία του ελληνικού και παγκόσμιου θεάτρου και στο δεύτερο μέρος το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης», κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα όλων.
Επίσης μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε έγινε παρουσίαση και των προγραμμάτων: «Χαρτογραφώντας διαδρομές και μονοπάτια του τόπου μου», περιβαλλοντικό πρόγραμμα. «Ο ελληνικός αθλητισμός και η τέχνη του στην πορεία της Ιστορίας», πολιτιστικό πρόγραμμα. «Οι διατροφικές συνήθεις στο Βυζάντιο», πρόγραμμα Αγωγής Υγείας.
Στο πλαίσιο του μαθήματος των καλλιτεχνικών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Αναστασία Δημητροπούλου, έγινε εξοικείωση με τεχνικές κινουμένου σχεδίου, τεχνικές αφήγησης και σεναρίου, εισαγωγή στη βιντεοτέχνη, και έτσι τα παιδιά δημιούργησαν ομαδικές εργασίες-ταινίες διάρκειας έως 2 λεπτών.

Μέσα από τη διεκπεραίωση αυτών των βιωματικών δραστηριοτήτων ενισχύθηκε η ομαδικότητα, η συνεργασία, καλλιεργήθηκε η υπευθυνότητα των παιδιών και προωθήθηκε η πρωτοβουλία και δημιουργικότητά τους. Στόχος ήταν η ανάπτυξη της φαντασίας τους, η όξυνση της κριτικής σκέψης και η αποκόμιση εμπειριών.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων από την πλευρά του, όπως μας επισήμανε η πρόεδρός του Κική Αβδίκου, «αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους καθηγητές για την σημαντική προσπάθεια και συνεισφορά τους για την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων του Γυμνασίου Γαργαλιάνων. Επίσης ευχαριστούμε και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις παραπάνω δραστηριότητες, οι οποίες συνέβαλαν στην αναβάθμιση του επιπέδου της γνώσης του σχολείου μας».
Ελευθερία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη