google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τρενοποδήλατα στο δίκτυο του ΟΣΕ -Πολύ γουστάρω...

Τρενοποδήλατα στο δίκτυο του ΟΣΕ -Πολύ γουστάρω...

Στόχος η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού. Υπογράφεται τις επόμενες μέρες μνημόνιο συνεργασίας του ΟΣΕ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Το 2013 αναμένεται να μπουν τα πρώτα τρενοποδήλατα, με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης των υποδομών, στο δίκτυο του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο.
Ένα δίκτυο που τελεί υπό αναστολή αλλά δεν έχει εγκαταληφθεί και γίνονται συντηρήσεις στις γραμμές. Οι εκλογές σταμάτησαν προσωρινά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του ΟΣΕ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά τις προσεχείς μέρες οι υπογραφές θα πέσουν για να προχωρήσουν οι διαδικασίες χρηματοδότησης από το περιφερειακό πρόγραμμα σχεδιασμού αλλά και αναζήτησης επενδυτών που θα φέρουν τα τρενοποδήλατα και θα μισθώνουν προς όφελος του ΟΣΕ γραμμή και σταθμούς.
Σύμφωνα και με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Realnews (ένθετο planet) υπάρχει σκέψη να αναπτυχθεί από τις αρχές του επόμενου χρόνου ένα νέο σπορ, όπως είναι το mountain bike, που θα συνδυάζει την ποδηλασία με την εκδρομή , με στόχο να προσφέρει τις χαρές μιας διαδρομής του τρένου. Ο τουρίστας θα χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό ποδήλατο, το railbike (τρενοποδήλατο) του οποίου οι ρόδες θα εφάπτονται στις ράγες.
Για το σκοπό αυτό ο ΟΣΕ συνεργάζεται με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ενώ είχε πραγματοποιηθεί και σύσκεψη με Ιταλούς εμπειρογνώμονες. Στα πλεονεκτήματα του τρενοποδήλατου είναι ότι οι διαδρομές του τρένου είναι μοναδικές αφού δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με αυτοκίνητο ή ποδήλατο, ενώ οι εικόνες που θα αντικρίζει ο επισκέπτης είναι μοναδικές με λίθινα και σιδερένια γεφύρια, σήραγγες σκαμμένες στο χέρι και σημεία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς στο τμήμα από τον Αχλαδόκαμπο ως την Καλαμάτα.
Οι σταθμοί αναμένεται να γίνουν χώροι ενοικίασης των ποδηλάτων, καταλύματα για όσους θα ήθελαν να μείνουν μερικές μέρες ενώ σχεδιάζεται ανάλογα με την περιοχή το τρενοποδήλατο να συνδυάζεται με πεζοπορία σε μονοπάτια ή επισκέψεις σε μοναστήρια με σκοπό την ανάπυτξη του εναλλακτικού τουρισμού και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη