google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΔΩΡΙΟΥ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΔΩΡΙΟΥ

Κατά κανόνα μικρογεγονότα, (λεπτομέρειες μπορεί να τα χαρακτηρίσει κάποιος ) ,δίνουν και το στίγμα της νοοτροπίας αντιμετώπισης γεγονότων ουσιωδέστερων και σοβαρότερων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποδεικτικό της παραπάνω άποψης αποτελεί ο τρόπος αντιμετώπισης του εορτασμού των Πολιούχων Κωνσταντίνου και Ελένης
του της Τοπικής Κοινότητας Δωρίου, η οποία σημειωτέου ήταν και η έδρα του ομώνυμου Δήμου.
Συγκεκριμένα: με προχειρότητα και σπουδή αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου μόλις προχθές να διατεθούν 300 ευρώ σε ένα κατάστημα με την υπόμνηση για 130 καφέδες και 70 αναψυκτικά….έτσι απλά και «καθαρίσαμε» .
Ερωτήματα απλά:
Έχομε επιφανείς εκλεγμένους στον Δήμο. Συνεννοήθηκαν άραγε μεταξύ τους ; Και αν ναι. Αυτή ήταν η πρόταση τους;
Γιατί δεν ζήτησαν την γνώμη των εκλεγμένων στην Τοπική Κοινότητα Δωρίου (προέδρου –συμβούλων) για τις δυνατότητες έστω μιας αξιοπρεπέστερης γιορτής ; Γνωρίζουν άλλωστε ότι είναι δεδομένη η ευαισθησία τους ως προς την διαχείριση των ελαχίστων χρημάτων του Δήμου μας. Ρώτησαν κάποιον αν μπορούσε να γίνει κάτι και μάλιστα με καθόλου χρήματα από τον Δήμο;
Γιατί δεν αξιοποίησαν την ευαισθησία , την συνεργατικότητα και το αίσθημα φιλοξενίας των «Κλεσουραίων» και των «Σουλιμαίων»;
Κρίμα γιατί ακόμα και στα μικρά οι εκλεγμένοι τοπικοί μας «άρχοντες» δείχνουν πόσο ξεκομμένοι είναι από τις Τοπικές Κοινωνίες .Κάτι που δυστυχώς είναι φανερό στο σύνολο του Δήμου. Κρίμα γιατί είναι αναρτημένη στο «Διαύγεια» η ανακοίνωση ότι στο Δώριο την ημέρα που γιορτάζουμε θα σας διαθέσουμε 130 καφέδες και 70 αναψυκτικά .
Για τούτο και επειδή η παραπάνω εξέλιξη που μας αιφνιδίασε δεν προσιδιάζει στο ύφος , το ήθος και τις παραδόσεις μας Εμείς (μια μικρή ομάδα) στηριζόμενη στην αμέριστη συμπαράσταση συγχωριανών και φίλων αποφασίσαμε την Δευτέρα ημέρα της γιορτής να βάλουμε ένα μεζέ, ένα κρασί και ένα γλυκό για όλους εμάς αλλά και τους φίλους που θα μας επισκεφτούν.
Η γιορτή θα γίνει στην πλατεία του χωριού. Ελάτε όλοι να τα πούμε από κοντά . Το έχουμε ανάγκη άλλωστε αυτές τις δύσκολες ώρες.
ΟΜΑΔΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΩΡΙΟΥ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη