google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Φεστιβάλ Λαδιού για το χρυσάφι της Μεσσηνίας...

Φεστιβάλ Λαδιού για το χρυσάφι της Μεσσηνίας...

Με τον τίτλο Πελοπόννησος “Ελαιοφόρος Τόπος” εγκαινίασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου τη συμμετοχή της στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς λαμβάνοντας μέρος στο Σ.Ε.Φ στις 6,7,8 Απριλίου 2012 όπου θα αποτελέσει την τιμώμενη Περιφέρεια.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από ένα μικρό ελαιώνα που έχει δημιουργήσει στο χώρο του περιπτέρου της, θα προχωρήσει σε μια σειρά από θεματικές διαδραστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις με στόχο την προβολή και προώθηση του ελαιολάδου στην Πελοπόννησο.
Την Παρασκευή 6 Απριλίου και ώρα 19.30 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα εγκαινιάσει την έκθεση και θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία του. Μετά το τέλος της ομιλίας του θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί της Πελοποννήσου και ζωντανή μουσική από τοπικά συγκροτήματα και χορευτικά.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν φορείς όπως το Μουσείο Ελιάς του Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, και παραγωγοί. Επίσημος επιστημονικός φορέας για την υποστήριξη των δράσεων του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το Τ.Ε.Ι Καλαμάτας και η Ομάδα Γευσιγνωσίας, οι οποίοι θα προβούν σε σεμινάρια γευσιγνωσίας και ενημέρωσης του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα βρίσκονται γεωπόνοι από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ώστε να ενημερώνουν για τις ευεργετικές ιδιότητες του Πελοποννησιακού Ελαιολάδου καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, του ελαιολάδου ΠΟΠ και ΠΓΕ που υπάρχουν στην Πελοπόννησο. Την ενημέρωση του κοινού θα συμπληρώσει η Τεχνολόγος Τροφίμων Κατερίνα Ρενιέρη σε παρουσίαση που θα προβεί το Σάββατο 7 Απριλίου, 18:30 με θέμα τη Βιολογική Αξία του Ελαιολάδου Πελοποννήσου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας στις οποίες θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο περίπτερο της και τα εδέσματα που θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν στο κοινό διάσημοι σεφ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη