google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σκληρή απάντηση στο Σύλλογο 'Αρχελών' για τις διανοίξεις δρόμων στην Ελαία

Σκληρή απάντηση στο Σύλλογο 'Αρχελών' για τις διανοίξεις δρόμων στην Ελαία

Στα δικαστήρια προσφεύγει η εταιρεία "Νέος Κότινος Ακίνητα Α.Ε." για τις συκοφαντικές -όπως τις χαρακτηρίζει- καταγγελίες του Συλλόγου "Αρχέλων" αναφορικά με τα έργα που έχουν γίνει κοντά σε παραλία του Κυπαρισσιακού. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας, Κυριάκος Παπαδέας με επιστολή του απαντά στις καταγγελίες και παράλληλα επιβεβαιώνει ότι στην περιοχή θα κατασκευαστούν σπίτια με όριο αρτιότητας τα οκτώ στρέμματα. Αναλυτικά η επιστολή του κ. Παπαδέα:
"Κύριε διευθυντά,
Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας σας με τίτλο «Συνεχίζονται οι παρανομίες στις παραλίες τον Κυπαρισσιακού καταγγέλλει ο Σύλλογος "Αρχέλων"» που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 4 Απριλίου 2012 και αφορά στην εταιρεία "Νέος Κότινος Ακίνητα Α.Ε." παρακαλούμε όπως δημοσιεύσετε τα εξής προς αποκατάσταση της αληθείας.
Στην καταγγελία που δημοσιεύσατε περιέχεται ο ισχυρισμός ότι «...συνεχίζεται η καταστροφή...», τάχα, στην περιοχή "Natura" (Θίνες Κυπαρισσίας] του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, ότι η «καταστροφή» αυτή άρχισε δήθεν πέρυσι με την «κατασκευή πέντε κάθετων προς τη θάλασσα δρόμων που ισοπέδωσαν μεγάλο μέρος των αμμόλοφων και της αυτοφυούς βλάστησης μέσα στην προστατευόμενη περιοχή "Natura" (και) ...κόπηκαν αρκετά δέντρα από το παράκτιο δάσος της Ελαίας» και ότι «...το περασμένο Σαββατοκύριακο λοιπόν ξαναβγήκαν οι μπουλντόζες και άνοιξαν τον πέμπτο δρόμο, καταστρέφοντας μέρος της παραθαλάσσιας ευάλωτης βλάστησης που είναι σημαντική για τη σταθεροποίηση των αμμόλοφων. Επίσης μπάζωσαν έναν μικρό υγροβιότοπο πίσω από τις πρώτες θίνες».
Πλην όμως, όλα τα παραπάνω, δίχως εξαίρεση, είναι ψευδή, συκοφαντικά και συνιστούν δυσφήμηση της εταιρείας μας για την οποία και επιφυλασσόμαστε ρητά, διότι:
1) Οι δρόμοι στους οποίους αναφέρεται η συκοφαντική αυτή καταγγελία, διανoίχθηκαν και υπάρχουν τουλάχιστον από το τέλος της δεκαετίας του 1960. Συγκεκριμένα, (α) η διάνοιξή τους και το πλάτος τους προβλέφθηκε με ειδικό όρο του υπ' αριθμ. 39550/23-9-1953 παραχωρητηρίου του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο το ελληνικό Δημόσιο πώλησε προς τον δικαιοπάροχό μας την συγκεκριμένη έκταση που σήμερα μας ανήκει, (β) ο καθορισμός της ακριβούς θέσης όπου θα διανοίγοντο καθορίστηκε με τo από 4-3-1966 «πρακτικό καθορισμού διόδων» του δασάρχη και οικονομικού εφόρου Κυπαρισσίας και (γ) η διάνοιξή τους υλοποιήθηκε από τον δικαιοπάροχό μας σε βάρος του οποίου είχε ταχθεί με το παραχωρητήριο η σχετική υποχρέωση. Οι δρόμοι εμφανίζονται σε όλες τις διαθέσιμες σε όλα τα δημόσια αρχεία (Γ.Υ.Σ. και ΥΠΕΚΑ) αεροφωτογραφίες και μνημονεύονται σε εννέα συνολικά δικαστικές αποφάσεις μεταξύ των οποίων δύο του Αρείου Πάγου και μία του Συμβουλίου Επικρατείας, που έχουν εκδοθεί σε αντιδικίες του δικαιοπαρόχου μας με το ελληνικό Δημόσιο. Επομένως οι δρόμοι υπάρχουν τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια και δεν κατασκευάστηκαν το 2011 ή σήμερα όπως συκοφαντικώς ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες. Αυτό που έκανε πράγματι η εταιρεία μας είναι να συντηρήσει για λογαριασμό του Δήμου Τριφυλίας τους δρόμους αυτούς, βελτιώνοντας την βατότητά τους, με την επίστρωσή τους με σκύρα. Παρόμοια συντήρηση άλλωστε έκανε ο τέως Δήμος Αυλώνος τα προηγούμενα χρόνια. Από την συντήρηση δε αυτή στην οποία προέβη η εταιρεία μας απαλλάσσοντας τον δήμο από το αντίστοιχο κόστος, ούτε η φύση και το είδος των δρόμων μεταβλήθηκε (παρέμειναν χωμάτινες), ούτε τα τεχνικά και γεωμετρικά τους στοιχεία αλλοιώθηκαν (παρέμειναν όπως είχαν κατά την θέση, τον άξονα, κατεύθυνση, πλάτος και μήκος τους), ούτε τέλος ο σκοπός και ή κατά προορισμό χρήση τους.
2) Οσοι και όποιοι αμμόλοφοι υπάρχουν στην περιοχή, κείνται μακράν, πέραν και
εκτός της νοητής γραμμής που οριοθετεί προς την θάλασσα την ιδιοκτησία μας.
Επομένως είναι ψευδές ότι ισοπεδώθηκαν αμμόλοφοι.
3) Κατόπιν της υπ' αριθμ. 1108/7-4-2011 απόφασης έγκρισης υλοτομίας, του δασάρχη Κυπαρισσίας, και υπό την εποπτεία δασοφύλακα που ορίστηκε για τον
σκοπό αυτό, κόπηκαν δύο μονάχα άτομα πεύκης και ένας μονάχα κλώνος από ένα τρίτο άτομο πεύκης πού όλα στο σύνολό τους βρίσκονται εκτός των ορίων του χαρακτηρισμένου δάσους. Η κοπή των συγκεκριμένων δύο ατόμων και η αποκοπή κλώνου του τρίτου έγινε αποκλειστικά για την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς κίνησης στο δρόμο επί του οποίου αυτά είχαν αναπτυχθεί. Συνεπώς είναι ψευδές ότι «...κόπηκαν αρκετά δένδρα από το παράκτιο δάσος της Ελαίας» και μάλιστα παράνομα.
4) Ουδεμία καταστροφή ή άλλη βλάβη σε οποιαδήποτε παραθαλάσσια βλάστηση επιφέραμε και ο ισχυρισμός ότι καταστρέψαμε τάχα, μέρος «...της ευάλωτης παραθαλάσσιας βλάστησης...,-» είναι κατάφωρα συκοφαντικός. Εκτός και αν οι
καταγγέλλοντες εννοούν ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε την ιδιοκτησία μας να ερημώσει ή να λογκώσει επειδή έτσι θέλησε κάποια ΜΚΟ.
5) Εξάλλου υγροβιότοπος είτε μικρός είτε μεγάλος, δεν υπάρχει ούτε πίσω ούτε μπροστά στις αμμοθίνες ούτε πουθενά στην περιοχή της ιδιοκτησίας μας και ο ισχυρισμός περί δήθεν μπαζώματος είναι συκοφαντικός.
Τέλος, προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας και προς άρση οποιασδήποτε αμφιβολίας που ενδεχομένως να προκύψει από τον ισχυρισμό περί πυκνής δομήσεως εντός του πυρήνα τάχα του βιότοπου, σας γνωρίζουμε ότι έχουμε υποβάλει πλήρεις φακέλους σε πλήρη αρμονία με τη νομοθεσία για την έκδοση οικοδομικών αδειών επί γηπέδων το εμβαδόν των οποίων κατά μέσο όρο είναι περίπου 8 στρέμματα. Αν η ανέγερση μιας κατοικίας ανά 8 στρέμματα δημιουργεί συνθήκες πυκνής δομήσεως το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών σας, την οποία προφανώς υποτιμούν οι συκοφάντες μας, οι οποίοι πλέον θα κληθούν να δώσουν λόγο ενώπιον της δικαιοσύνης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη