google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προβλήματα στα αλιευτικά καταφύγια από την θαλασσοταρχή

Προβλήματα στα αλιευτικά καταφύγια από την θαλασσοταρχή

ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα παρουσιάστηκαν στα αλιευτικά καταφύγια της Τριφυλίας από την κακοκαιρία και την θαλασσοταραχή που συνδυάστηκε με ισχυρούς ανέμους στις παράκτιες περιοχές αγγίζοντας αρκετές φορές μέχρι τα 10 μποφώρ με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της θάλασσας να διακόπτουν κάθε δραστηριότητα.
Στην Κυπαρισσία και συγκεκριμένα στο αλιευτικό καταφύγιο βυθίστηκε ένα σκάφος και οι αλιείς έκαναν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να μεταφέρουν τα αλιευτικά σκάφη τους στην στεριά ενώ στην είσοδο του καταφυγίου οι ζημιές είναι προφανείς. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες αλιείς πρόβλημα υφίσταται στην ακολουθία μεταξύ παλιού και νέου προσήνεμου μόλου όπου τα μπλόκια έχουν αφαιρεθεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύει μέρος της προβλήματα προσθέτοντας ότι με τέτοιες καιρικές συνθήκες και την ρεστία που δημιουργήθηκε δεν υπάρχει ασφαλής ελλημμενισμός των σκαφών. Παράλληλα η απουσία ολοκλήρωσης του Λιμανιού αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την λιμενική ζώνη καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο γεγονός στο αλιευτικό καταφύγιο.
Προβλήματα ωστόσο δημιουργήθηκαν στην περιοχή του Μαράθου όπου τα ορμητικά κύματα κατέστρεψαν μέρος της τσιμεντένιας προβλήτας ενώ τα κύματα θα εισέβαλαν στα παραλιακά καταστήματα. Οι αλιείς της περιοχής παραμένουν ανάστατοι δηλώνοντας ότι οι περίφημες μελέτες για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων μέσω ΕΣΠΑ παραμένουν λόγια παχιά και απατηλά. Μικρότερης έντασης προβλήματα υπήρξαν στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών ενώ ορμητικά κύματα είχαμε και στην παραλιακή ζώνη του Καλονερού χωρίς ευτυχώς να δημιουργήσουν καταστάσεις

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη