google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κόντρες στο Δ.Σ. Τριφυλίας από Σωτηρόπουλο ενώ για ψεύτικη απογραφή έκανε λόγο ο Κουκούμης

Κόντρες στο Δ.Σ. Τριφυλίας από Σωτηρόπουλο ενώ για ψεύτικη απογραφή έκανε λόγο ο Κουκούμης

Ο Δήμαρχος μίλησε για τα αμείλικτα νούμερα των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων με αφορμή την απογραφή στο Δ.Σ., που ανέρχονται στα 6,8 εκ. Ευρώ εκτιμώντας ότι ο Δήμος ανέλαβε ένα αστρονομικό νούμερο για τα δεδομένα του, ενώ οι ανείσπρακτες οφειλές είναι λιγότερο κακό από τις οφειλές που δεν έχουν βεβαιωθεί και θα παραγραφούν, λέγοντας ότι η είσπραξη τους επιβάλλεται από τον Καλλικράτη καταλογίζοντας ευθύνες ακόμα και σε διοικητικούς υπαλλήλους. Θεώρησε ότι η κεντρική εξουσία που βάζει στη μέγγενη σκληρών μέτρων τους πολίτες θα ρίξει τους Δήμους, εξηγώντας ότι η φράση του ότι είμαστε σε πανικό είναι πραγματική καθώς ο όγκος οφειλών είναι τιτάνιος. Μίλησε για κατασχέσεις που σήμερα ανέρχονται στα 966.000 ευρώ και δεσμεύσεις σε τράπεζες είναι πάνω από 600.000 ευρώ από προμηθευτές και εργολάβους που πλέον οδηγούν σε ομηρία το Δήμο μαζί με τους πόρους που οφείλει το Κράτος αποκαλύπτοντας ότι η μισθοδοσία μετά βίας καλύπτεται. Μίλησε για φάμπρικα τιμολογίων που ζητούν διαταγή πληρωμής κάνοντας κατάσχεση σε περιουσιακά στοιχεία του Δήμου. Καταβάλλεται νομική προσπάθεια στα δικαστήρια ότι κάποιοι λογαριασμοί του Δήμου εξυπηρετούν δημόσιο συμφέρον και δεν δύναται να κατάσχονται για να κερδίζουν μόνο οι εργολάβοι. Εμφανίστηκε προβληματισμένος για την πορεία του Δήμου που οδηγείται στη μέγγενη των κατασχέσεων ενώ σχολίασε για τους πρώην Δημάρχους ότι κινήθηκαν σε ένα οικονομικό περίοδο ουτοπικης ευμάρειας με πόρους ΕΣΠΑ, Θησέα υλοποιώντας έργα υποδομής αλλά όταν έκλεισε η στρόφιγγα πόρων εκτέθηκαν στην φιλοδοξία τους για προσφορά.
ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΝΩ ΓΙΑ ΨΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ
Ο κ. Σωτηρόπουλος εξήγησε ότι η απογραφή δεν είναι αυτή που περίμενε η αντιπολίτευση διερωτώμενος με ποιό τρόπο οι βεβαιωμένες οφειλές θα πληρωθούν, λέγοντας ότι υπάρχουν εργολάβοι που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους θέτοντας αμφιβολίες για τις μελλοντικες απαιτήσεις από πρώην Δήμους, ενώ είπε ότι το πολιτικό θέμα της απογραφής παραμένει καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν στοιχεία που δεν δικαιολογούνται, καταλήγοντας ότι οι εργολάβοι απουσιάζουν από τη συνεδρίαση αμφισβητώντας την παρουσία τους καθώς η απογραφή είναι εργαλείο για το Δήμο με πολιτικές προεκτάσεις, λέγοντας μάλιστα ότι θα την καταψηφίσει στη ψηφοφορία που τέθηκε.
Ο κ. Κουκούμης πρόσθεσε ότι η απογραφή είναι αποτέλεσμα αντιλαικής πολιτικής από τους πρώην Δημάρχους που ακολουθήθηκε χρόνια τώρα φτάνοντας στα όρια της χρεωκοπίας με την καπιταλιστική ανάπτυξη που μας έφερε στο αδιέξοδο με την απογραφή δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό ζήτημα στην στρατηγική του κεφαλαίου που μοιράζει δουλειές σε μεγαλοεργολάβους οδηγώντας το λαό σε φτώχεια και εξαθλίωση. Συμπλήρωσε ότι ο εργαζόμενος δεν υπολογίζεται σε τέτοιες πρακτικές στην αναπτυξιακη διαδικασία λέγοντας ότι θα τον καταψηφίσει, ενώ επέκρινε το μνημόνιο και την Κυβέρνηση που προωθεί την φτώχεια του λαού μας, λέγοντας ότι η απογραφή είναι πλαστή και ψεύτικη με στοιχεία που δεν απαντούν στην ουσία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη