google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ισολογισμός και απογραφή κατά πλειοψηφία στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Ισολογισμός και απογραφή κατά πλειοψηφία στο Δ.Σ. Τριφυλίας

ΣΤΗΝ έγκριση του ισολογισμού έναρξης και απογραφής περιουσίας του Δήμου Τριφυλίας προχώρησε το Δ.Σ. Τριφυλίας κατά πλειοψηφία τελικά, όπου ο Πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Κατσούλας σε εισήγησή του τόνισε ότι η απογραφή είναι πλήρης και ακριβής καταγράφοντας την περιουσιακή κατάσταση του Δήμου με τα τραπεζικά διαθέσιμα του 2011, ενώ τόνισε ότι η απογραφή εκτός από την περιουσιακή κατάσταση αποοτυπώνει και την οικονομική κατάσταση του Δήμου μετά απο συλλογή μεγάλου όγκου δεδομένων. Εξήγησε ότι τίποτα δεν..κουκουλώθηκε και δόθηκαν όλα τα στοιχεία στο Σώμα. Στη συνέχεια οι ορκωτοί λογιστές κ. Παπαχριστοφίλου Θεόδωρος, Σταματοπούλου Σταυρούλα και Αναστασοπούλου ανέλυσαν τα οικονομικά δεδομένα της εικόνας του Δήμου αποτιμώντας την κατάσταση σε πάγιο ενεργηττικό, παθητικό και τα χρέη του Δήμου που σε γενικές γραμμές ανέρχονται στα 10,9 εκ. Ευρώ, ενώ ο ισολογισμός εμφανίζεται ισοσκελισμένος όπως παραδόθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο.
Ερωτήσεις έθεσαν αρχικά προς τους ορκωτούς λογιστές οι σύμβουλοι για την σύνταξη ισολογισμών σε πρώην Δήμους που δεν διέθεταν δικό τους λογιστή με τακτοποίηση εκρεμμοτήτων μέσα σε μια τριετία, ενώ ο κ. Κουκούμης για την αποτύπωση περιουσιακών στοιχείων ενώ ο κ. Μπακούρος έθεσε ερωτήματα για μηδενική αξία υλικών στις αποθήκες των Δήμων Κυπαρισσίας, Αετού, Αυλώνας για να απαντηθεί ότι η αποτίμηση επαφυόταν στην λειτουργία των Δήμων, ενώ επέμεινε σε θέματα ενοικίων και παγίων εγκαταστάσεων.
Ο κ. Δεληγιάννης εστίασε σε θέματα τόκων που παρακρατούνται από τους ΚΑΠ σε Γαργαλιάνους ύψους 45.000 ευρώ, Αυλώνα, Αετού, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας με ποσά που δεν είναι ωστόσο υπέρογκα. Οι ανείσπρακτες οφειλές είναι 1,7 εκ. Ευρώ για τους Γαργαλιάνους δεν ειχαν βεβαιωθεί ενώ δεν έχει ενσωματωθεί η οφειλή της ΠΟΤΑ για την εισφορά σε γη ώστε να κατατεθούν σε βάθος τριετίας υπολογίζοντας ότι ανέρχονται σε 500.000 ευρώ ενώ ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας βεβαίωσε ότι τα ποσά που οφείλονται είναι περισσότερα από αυτά που καταγράφονται στην απογραφή. Ο κ. Μπακούρος μίλησε για την παραίτησή του από την επιτροπή λόγω κωλυσιεργείας των οικονομικών δεδομένων που καθυστέρησαν να διεξαχθούν αλλά ευχαρίστησε όσους μετείχαν με ενεργή παρουσία εμμένοντας στην παραίτησή του θίγοντας το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη