google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κατά πλειοψηφία ο Απολογισμός εσόδων- Εξόδων Δ.Ε. Αυλώνος

Κατά πλειοψηφία ο Απολογισμός εσόδων- Εξόδων Δ.Ε. Αυλώνος

EΓΚΡΙΘΗΚΕ τελικά κατά πλειοψηφία στην 18η συνεδρίαση του Δ.Σ Τριφυλίας το απόγευμα της Τετάρτης ο Απολογισμός Εσόδων- Εξόδων του τέως Δήμος Αυλώνος για το οικονομικό έτος 2010.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης προέβη σε σύντομα αναφορά των οικονομικών στοιχείων μετά απο εισήγηση προς το Δ.Σ. κατά πλειοψηφία της έγκρισης κατά πλειοψηφία των οικονομικών στοιχείων. Σύμφωνα με αυτά τα έσοδα ανήλθαν σε 940.826 ευρώ, τα εισπραχθέντα ήταν 826.304 ευρώ, ενώ τα έκτακτα ήταν 914.000 ευρώ καταλήγοντας ότι το χρηματικό υπόλοιπο τερμάτισε στα 661.042 ευρώ για το τέλος του 2010. Επίσης για τα έξοδα τα οποία ανήλθαν σε 3,2 εκ. ευρώ εμαφανίοντας ως πληρωθένατα τέλος του 2010. Μάλιστα απαντώντας σε κριτική που δέχθηκε για διάφορα έργα απο τον κ. Γαλάνης τόνισε ότι ο πρώην Δήμαρχος απαξιώνει έργα που ήταν στην πρώιμη φάση θεωρώντας ότι οι μελέτες επι Δημαρχίας του είχαν λάθη αποτιμώντας ότι ο απολογισμός διεξήχθη με απόλυτη διαφάνεια.
Ο Γιώργος Γαλάνης απο την αντιπολίτευση υποστήριξε ότι ο απολογισμός δεν είναι νούμερα αλλά ουσία και κατά πόσον ανταποκρινονται στην πραγματικότητα για να πιάσουν τόπο αναλύοντας έργα όπως την αρνητική θέση του για την σύμβαση του έργου της πλατείας Καλονερού όπου ο εργολάβος επιβραβεύτηκε φτάνοντας σοτ διπλάσιο ποσό απο το αρχικό καθώς σήμερα το έργο δεν ολοκληρώθηκε. Επίσης μίλησε για σωρεια λαθών όπως την μελέτη προστασίας των ακτών Καλονερού που αναβαπτίστηκε και μεταλλάχθηκε ως αντιδιαβρωτικό έργο με χρήματα να βρίσκονται στον αέρα, ενώ άσκησε κριτική σε επιμέρους έργα της ενότητας Αυλώνας όπως η αγροτική οδοποιία με αποτέλεσμα να τον καταψηφίσει.
Αρνητικός ήταν και ο Σαράντος Κουκούμης ο οποίος τον καταψήφισε λέγοντας ότι αποδεικνύεται η πάγια θέση του για την διαφάνεια στα δημόσια έργα σχετικά με την τιμιότητα η μη των εργολάβων που τα αναλαμβάνουν με αποτέλεσμα να παραμένουν έλωα πολλά έργα και χρηματοδοτήσεις.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη